Hlavní obsah

Vítězný gól v oslabení byl zlom, těší Jarůška. Hradec zmrazil litvínovské natěšení

Litvínov

Byli natěšení. Poprvé od mistrovské sezóny 2014/15 si litvínovští hokejisté zahráli domácí zápas play off, jenže před vyprodaným hledištěm se jim vůbec nepovedl. Hradec Králové měl ve třetím utkání extraligového čtvrtfinále jasně navrch a po výhře 4:1 se ujal vedení v sérii.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Hradce se radují z úvodní branky zápasuv Litvínově, jejímž autorem byl Roman Kukumberg (vpravo).

Článek
Fotogalerie

„Všichni jsme cítili, že zápas bude hodně o tom, kdo se v sérii zase dostane psychicky na koně a nám to bohužel ani se skvělými diváky v zádech nevyšlo," mrzelo litvínovského útočníka Františka Lukeše. Hradeckými zbraněmi byla herní pečlivost v defenzívě a produktivita. „Soupeř si tu výhru odbránil a odbrejkoval," řekl domácí kouč Radim Rulík.

Hosté vstřelili všechny branky při nestejném počtu hráčů na ledě. Dvakrát využili přesilovku, vítězný gól dali v oslabení a výsledek pečetili do prázdné branky při litvínovské power play. „Po ztrátě jednoho zápasu u nás jsme tady chtěli získat zpátky tu výhodu domácího prostředí a šli za tím hned od začátku," mínil hradecký útočník Tomáš Knotek, jenž uzavřel skóre.

Na ledě se jiskřilo

Litvínov promarnil šanci dostat se zpátky do zápasu po Lukešově vyrovnání. Vzápětí Černý v přesilovce trefil jen tyčku a pak hráli domácí dokonce přes půl minuty v pěti proti třem. Jenže Hradci vyšel brejk v oslabení, který zakončil Richard Jarůšek vracející se z trestné lavice. „Tam to byl zlom. Nenechali jsme domácí nadechnout a splnili jsme to, co jsme si před zápasem řekli," přiznal hradecký střelec.

Hosté čekali, že po nich Litvínov půjde hodně agresivně a bude napadat, ale podařilo se jim to eliminovat. „Docela to na ledě jiskřilo, ale věděli jsme, že nesmíme uhnout, ale ani oplácet. Byli jsme připraveni na tvrdou hru, žádný souboj jsme nevypustili a moc nám pomohlo, že za jejich fauly přišly naše gólové tresty," těšilo Jarůška.

Litvínov tak poprvé od 1. listopadu 2015 zažil domácí porážku s Hradcem a autor jediné trefy působil před kabinou Vervy hodně smutně. „Měli bychom být schopni předvést kvalitnější hokej, jenže Hradec byl lepší," říkal Lukeš a těžko hledal vysvětlení, proč po vítězném vstupu do série nedokázal Litvínov v dalších dvou zápasech dát Rybárovi víc než ten jediný gól.

„Chtělo by to víc střílet a bít se tam v tom prostoru okolo brány. Jenže soupeř výborně brání, na rozdíl od nás využije přesilovky a všechno mu to ještě usnadníme blbým střídáním," kroutil hlavou Lukeš s narážkou na třetí gól v litvínovské síti, kdy úplně volný Picard bruslí přesměroval Kukumbergovu přihrávku a Janusem vyražený kotouč uklidil snadno do branky.

Reklama

Související témata: