Hlavní obsah

Zbytek víkendu budeme trochu slavit, jásá Němec. Ten, který smázl Spartu

Brno

To, co málokdo čekal, se stalo skutkem. Brněnští hokejisté ovládli i čtvrtý čtvrtfinálový zápas extraligového play off se Spartou (4:1) a svého odvěkého rivala vyřadili už potřetí za posledních pět sezón. Tentokrát v nejkratším možném čase. Nyní je čeká semifinále.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vojtěch Němec z Brna se raduje z druhého gólu, vpravo Martin Gernát ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Poslední sparťanské naděje na zvrat v sérii rozmetal hattrickem útočník Vojtěch Němec, který byl u všech tří postupů Komety přes pražského soka. „Je to naprosto super. Mám obrovskou radost, že jsem tři góly vstřelil v tak mimořádně důležitém střetnutí, ale štve mě, že jsem na konci druhé třetiny naše mužstvo zbytečně oslabil. Prožíval jsem na trestné lavici muka, avšak kluci to naštěstí ve čtyřech ubránili. Teď budeme po zbytek víkendu možná trochu slavit, ale od pondělí se už začneme připravovat na dalšího soupeře. Semifinále bude hodně těžké bez ohledu na to, na koho narazíme," domnívá se Němec.

Ocenil báječnou atmosféru v brněnské aréně. „Našim fandům strašně moc děkujeme. My jsme dobře věděli, co se bude v hale dít. Sparťané se ale asi z té bouřlivé kulisy trochu to, však víte co," culil se.

Brnu vyšla první třetina

Brněnský asistent Kamil Pokorný si považoval, že jeho mužstvo poslední krok na domácím ledě zvládlo. „Konečně nám vyšla úvodní třetina. Když jsme v polovině střetnutí vedli 4:1, snažili jsme se už ze všech sil dohrát zápas bez komplikací do vítězného konce. Díky skvělému týmovému výkonu a perfektně chytajícímu Čiliakovi se nám to podařilo. Jsme šťastni, že jsme dali našim příznivcům takový dárek," liboval si.

Sparťané, kteří nastoupili s výrazně obměněnými formacemi, sice dokázali v sedmé minutě srovnat na 1:1, ale ještě do první pauzy inkasovali další dvě branky a už se v dalším průběhu střetnutí, v němž se museli obejít bez zraněného útočníka Vrány, na odpor nezmohli.

Sparťané nezvládli klíčové momenty

„Je to pro mě obrovské zklamání. Výsledek série je jednoznačný, avšak rozdíl v kvalitě hry zdaleka tak velký nebyl," měl za to kouč Pražanů Jiří Kalous. „Jenže my jsme nezvládli určité klíčové momenty, především závěry prvních tří zápasů. Kometa nás navíc předčila v přesilovkách, postoupila zaslouženě," uznal. „My si musíme udělat důkladnou analýzu, proč tomu tak bylo, a případně z ní i vyvodit důsledky," plánoval.

Útočník Lukáš Pech označil porážku 0:4 na zápasy za obrovský neúspěch. „Sparta musí vždycky usilovat o titul nebo aspoň o nejvyšší příčky. Jenže tahle série se nám absolutně nepovedla. Ani jednou jsme neudrželi vedení. Dopouštěli jsme se hrubých chyb, které Brno trestalo. Bohužel jsme si nedokázali pohlídat předbrankový prostor. Sérii jsme si prohráli už v Praze a v pátečním střetnutí v Brně, nikoli dnes," měl jasno Pech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.