Hlavní obsah

Hráli jsme srdcem. Kluci neskutečně bránili a padali do střel, chválil brankář Komety Čiliak parťáky

Brno

Užíval si vítěznou děkovačku s nadšenými brněnskými fandy. Brankář hokejistů Komety Marek Čiliak výrazně přispěl k postupu svého mužstva přes Spartu do extraligového semifinále v pouhých čtyřech utkáních.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak s dcerou Charlotou po skončení čtvrtého zápasu se Spartou.

Článek

„Cítím neskutečnou radost. Je to prostě euforie. Jeden z mých největších zážitků v kariéře. Ještě lepší nás ale snad v této sezóně čekají," usmíval se šestadvacetiletý slovenský gólman. Dobře si uvědomoval, co pro příznivce Komety čtvrtfinálové vyřazení neoblíbeného soka z hlavního města v nejkratším možném čase znamená. „Ale to nám nestačí. Chceme v play off dojít co nejdál," hleděl Čiliak už dopředu.

Odpověď na dotaz, co rozhodlo o tak jednoznačném průběhu čtvrtfinálové série, našel okamžitě. „Především bojovnost celého našeho týmu. Hráli jsme srdcem. Kluci neskutečně bránili, padali do střel," pochválil parťáky.

Za klíčové považuje Čiliak třetí střetnutí série na brněnském ledě. „Bylo strašně důležité, že jsme v něm v pátek urvali v prodloužení vítězství a zvýšili vedení na 3:0 na zápasy. To Pražany položilo. V opačném případě bychom to měli za stavu 2:1 asi ještě složité," přemítal.

Je si jistý, že Brňané teď v žádném případě nepodlehnou uspokojení. „Nezpychneme. Rozhodně si nezačneme myslet, že už to půjde samo. V semifinále do toho půjdeme opět naplno," slíbil Čiliak. Soupeře si nevybírá. „Ať jím bude kdokoliv, čeká nás mimořádně těžký souboj. Extraliga je v této sezóně hodně vyrovnaná. A přejít musíme stejně přes každého," má jasno.

Pokud by Kometa v bitvě o finále narazila na obhájce titulu z Liberce, stál by na opačné straně v brance jeho krajan Lašák. „Jsme kamarádi, oba pocházíme ze Zvolena. Už v základní části extraligy jsme si občas zavolali. Nějaká hecovačka by v tom případě asi proběhla," domnívá se Čiliak.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice