Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 6:2Hokejisté Karlových Varů bez problémů porazili Olomouc 6:2

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v zápase 5. kola skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Olomouc 6:2 a připsali si tak v domácím prostředí pátou výhru za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté slaví gól

Článek

Energie o zisku tří bodů rozhodla již v první třetině, ve které domácí hráči překonali brankáře Hanáků Martina Faltera čtyřikrát. Dvěma góly se na výhře Západočechů podílel útočník Petr Stloukal.

Skóre utkání otevřel již po 49 vteřinách hry kapitán Skuhravý, který po přečíslení zužitkoval přesnou nahrávku Gorčíka. Ofenzivně naladění Západočeši navázali v první třetině na předchozí zápas s Pardubicemi a i proti Olomouci se jim střelecky dařilo.

V 8. minutě přidal druhou branku Stloukal po přesné nahrávce Tuominena. O deset minut později finský útočník poslal puk od mantinelu do předbrankového prostoru, kde stál připravený Tomeček. Zmar Olomouce podtrhl v závěru první třetině Dušek.

Ve druhé dvacetiminutovce se výkon Olomouce zlepšil, ale více než přesilové hry z toho hosté nevytěžili. A když se Vyrůbalík nebo Macuh dostali do šancí, brankář domácích Závorka byl připravený.

Branky začaly opět padat až v poslední desetiminutovce. Energie se ještě prezentovala brankami Fleka a Stloukala, ze strany Olomouce nepříznivý stav korigovali Holec a Vlach.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Skuhravý (Gorčík), 8. Stloukal (Gorčík, Tuominen), 18. V. Tomeček (Tuominen, Baránek), 19. Dušek (O. Beránek, Benák), 53. Flek (Baránek), 60. Stloukal (V. Tomeček, Mikulík) - 52. Holec (Fořt), 55. Roman Vlach (Eberle). Rozhodčí: M. Petružálek, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1813.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Holec, Laš - Kotala, P. Mrázek, Macuh (41. Fořt). Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: