Hlavní obsah

Domácí opět lítali vzduchem, rýpl si Pešán. V přesilovkách Plzeň jeho Tygry zničila

Michal OsobaSport.cz

Střelci Tomáši Svobodovi a skvěle sehraným přesilovkám vděčí plzeňští hokejisté za to, že ve třetí čtvrtfinálové bitvě stáhli po výhře 6:3 náskok Bílých Tygrů v sérii na 2:1. Indiáni vyhráli doma pošesté za sebou a povzbuzeni obratem v předkole s Vítkovicemi můžou myslet na obdobný kousek i proti mistrovi. Utkání rozhodně nenudilo během 60 minut na ledě, ani po jejich uplynutí...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Filip Pešán během třetího čtvrtfinále v Plzni.

Článek

Západočeši vsadili na aktivnější přístup než v úvodních dvou duelech. „Řekli jsme si, že když na ně vlítneme, i Liberec dělá ve svém pásmu chyby,“ hlásil obránce Lukáš Pulpán a plzeňská teze platila.

Za první třetinu domácí nastříleli tři branky, stejný počet jako v předchozích dvou zápasech dohromady. A i v dalších atraktivních minutách si drželi soupeře na distanc minimálně jednoho gólu.

Při chuti byl zejména Svoboda, k asistenci na úvodní gól přidal hattrick. „Hřeje hodně, zvlášť když to byl vítězný zápas. Protože prohrávat 0:3 s Libercem by už bylo kritické. Takhle i oni zjistili, že to proti nám nebudou mít jednoduché,“ těšilo Svobodu.

Emoce při odchodu do kabin

Liberec by se měl vyvarovat zejména oslabení, vždyť hned šest z devíti plzeňských gólů v sérii padlo v přesilovkách!

„Soupeř má hráče, kteří je umí skvěle sehrát. My si dali úkol hrát v pěti, jenže domácí opět lítali vzduchem a my dostali tři góly v oslabení,“ neodpustil si liberecký kouč Filip Pešán rýpnutí stejně jako po druhém zápase série. Tehdy mu v případě nafilmovaného pádu útočníka Martina Procházky dala disciplinární komise za pravdu.

Zcela v klidu neproběhl ani liberecký odchod do kabin po zápase. „Nějací lidé na nás lili pivo a házeli plechovky, tak byly trochu emoce, ale nic zásadního,“ mávl rukou forvard Petr Jelínek.

Reklama

Související témata: