Hlavní obsah

Tlačil jsem puk očima, ale bohužel ho nedotlačil, mrzela Sklenáře tyčka v prodloužení

Chomutov

V prodloužení se mohl stát chomutovským hrdinou, jenže Jakub Sklenář trefil bekhendem pouze brankovou konstrukci. Osmadvacetiletého útočníka neproměněná příležitost mrzela, krátce nato totiž Cory Kane rozhodl o vítězství Třince, který tak snížil stav čtvrtfinálové série play off na 1:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jakub Sklenář, Petr Koblasa a brankář Ján Laco z Chomutova, Lukáš Galvas a Tyler Redenbach z Třince.

Článek

"Je škoda, že to tam nepadlo, protože jsme hned nato dostali gól. Tlačil jsem puk očima, ale bohužel do branky nedotlačil," líčil Sklenář svoji obrovskou šanci ze 75. minuty.

Polovinu střetnutí sledovala vyprodaná chomutovská aréna urputný boj. Pak ovšem přišly hned tři gólové momenty. Ve 28. minutě otevřel skóre v přesilovce Kane, jehož jemně tečovaná střela překvapivě skončila v síti. Radost hostů však brzy vyprchala. O čtyři minuty později Vondrka po krásné Růžičkově přihrávce srovnal a o necelou minutu později Skokan obrátil stav ve prospěch Pirátů.

S Oceláři to vypadalo bledě, ve třetí třetině však ukázali svoji ohromnou sílu. V 55. minutě jim zasloužené vyrovnání zařídil nahozením od modré Vladimír Roth. "Měl jsem při té střele zakrytý výhled," přiznal gólman Ján Laco, jenž v zápase lapil 39 ran. "Už předtím měli dvě gólovky, ale Jánko to parádně pochytal. Podržel nás, ale my jsme mu moc nepomohli," zlobil se Sklenář.

Nemáme co měnit, tvrdí Sklenář

Třinečtí nasadili do třetí bitvy série zkušeného brankáře Martina Hamerlíka, jenž nahradil Šimona Hrubce. Na Piráty vyrukovali i s jinou taktikou. Více se zaměřili na defenzivu a nakonec slavili úspěch. "Čekali jsme, že budou muset něco změnit. Nemohli takhle pořád lítat jako v těch prvních dvou zápasech a dneska jim to vyšlo," řekl Sklenář.

Série pokračuje v pondělí čtvrtým soubojem a výhodu domácího prostředí mají znovu Piráti. Před vlastními fandy se pokusí urvat třetí bod, jenž by je přiblížil historickému postupu do semifinále.

"Nemáme co měnit. Musíme takhle hrát pořád, když jsme s tím dvakrát vyhráli. Doufám, že příště se nám to podaří," uzavřel Sklenář.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice