Hlavní obsah

Liberec s Chomutovem mají mečbol! Série pokračují ve středu

Praha
Aktualizováno

Na druhý pokus už mečbol získali. Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série extraligy Plzeň 4:0 a ujali se vedení 3:1 na zápasy. Zápas od postupu do semifinále jsou i hráči Chomutova, kteří zdolali Třinec na svém ledě 2:1 v prodloužení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovští hráči se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Od začátku duelu byli lepší. Svěřenci Filipa Pešána vlétli na Indiány a odměnou byla branka už v 5. minutě. Z blízka se prosadil Svačina. Další zásah přidali Tygři o pár minut později, když využil přesilovou hru Jelínek. Definitivní odpor Západočechů zlomili rovněž v početních výhodách kapitán Radivojevič a Lakatoš. Čisté konto si připsal brankář Will, který poprvé v play off dostal přednost před Lašákem.

Severočeši budou ve středu na domácím ledě usilovat o postup do semifinále. Střetnutí začíná v 18 hodin.

Valach vystřelil Chomutovu výhru

O infarktový průběh čtvrtého vzájemného střetnutí se postarali hráči Chomutova a Třince.

Jako první se do střelecké listiny zapsali zásluhou Draveckého hosté ze Slezska. Nicméně po pěti minutách srovnal Rutta. Piráti mohli otočit duel už v základní části, ale Růžička ml. neproměnil minutu a půl před koncem trestné střílení.

V nastaveném čase doplatili Oceláři na svou nedisciplinovanost. V krátkém sledu putovali na trestnou lavici Hrabal s Maroszem, čehož 47 sekund před koncem prodloužení využil nekompromisní bombou od modré čáry Valach.

Pátý duel se hraje ve středu od 17:20 ve WERK Aréně.

Extraliga, čtvrtfinále play off
Plzeň - Liberec 0:4
Branky: 5. Svačina, 12. Jelínek, 43. Radivojevič, 54. Lakatoš
Stav série 1:3
Chomutov - Třinec 2:1 v prodloužení
Branky: 34. Rutta, 80. Valach - 29. Dravecký
Stav série 3:1

Reklama