Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 2:1 PPStav série 3:1Chomutov rozhodl v poslední minutě prodloužení a dělí ho jediná výhra od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Dravecký 0 : 1
34. Rutta 1 : 1
80. Valach 2 : 1
Záznam online reportáže

Stejně jako o den předtím, i v pondělí se čtvrtfinálový duel série play off Chomutova s Třincem rozhodl až v prodloužení. Tentokrát už v něm ale Piráti uspěli a po výhře 2:1, kterou zařídil v 80. minutě při přesilovce 5 na 3 Juraj Valach, vedou 3:1 na zápasy. Jediné vítězství je tak dělí od historického postupu do semifinále. Páté střetnutí se odehraje ve středu na ledě Ocelářů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rostislav Marosz z Třince a chomutovští hráči Ondřej Dlapa, Marek Tomica a brankář Ján Laco. Zcela vpravo je třinecký Martin Růžička.

Článek

Třinec se oproti nedělnímu zápasu musel obejít bez Rotha s Irglem, do sestavy se tak dostali Jank s Hrňou. První třetina nabídla velice opatrný hokej, do jediné vyložené šance se v ní dostal kapitán Pirátů Vondrka, jenže gólman Hamerlík proti jeho bekhendovému zakončení zakročil špičkou betonu a puk udržel před čárou.

Po první přestávce se hra přeci jen rozhýbala a zápasu pomohl úvodní gól. Po přísném trestu pro domácího brankáře Laca vypálil v první přesilovce Ocelářů Martin Růžička a s dorážkou uspěl Dravecký.

Jenže odpověď domácích přišla o pět minut později. Rutta se zmocnil kotouče v mezikruží a dělovkou pod horní tyčku nedal Hamerlíkovi šanci. Třinec následně přečkal oslabení, a když se Netík vrátil na led z trestné lavice, mohl hostům vrátit vedení, ovšem z levého kruhu nastřelil jen tyčku.

Růžička ml. trefil při trestném střílení tyčku

Na konci prostřední třetiny pohrdli Chomutovští 56 vteřin dlouhou přesilovkou čtyř proti třem, aby pak při hře ve čtyřech bruslařích na každé straně se zjevil sám před Hamerlíkem Flemming, bekhendem ho ale nepropálil.

Ve třetí třetině byl Chomutov nebezpečnější, hned do dvou nadějných Šancí se prodral Vladimír Růžička ml., skóre se ale neměnilo. Domácí pak ale podržel Laco, když si proti v oslabení unikajícímu Draveckému povyjel, padl mu pod nohy a kotouč vyrazil. 96 vteřin před třetí sirénou sekl pronikajícího Růžičku ml. Krajíček a rozhodčí nařídili trestné střílení. Syn chomutovského trenéra při něm ale orazítkoval tyčku, takže se stejně jako o den dříve šlo do prodloužení.

V něm Chomutov přečkal hru v oslabení a pak se domácí hodně zlobili, když rozhodčí odvolali menší trest pro třineckou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Křivdu ovšem za dalších 35 vteřin cítili i Oceláři, neboť Rákosův gól sudí neuznali kvůli údajnému postavení Petružálka v brankovišti.

Po trestu pro Skokana hrál Třinec přesilovku, ale jen chvíli, protože pak faulovali i hostující Hrabal a Marosz, takže Piráti měli výhodu čtyř proti třem a pak i 68 sekund pěti proti třem. A necelých 48 vteřin před koncem rozhodl o výhře Chomutova dělovkou Juraj Valach.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Rutta (Sklenář, Huml), 80. Valach (Huml, Vondrka) - 29. Dravecký (Martin Růžička). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 5126. Stav série: 3:1.
Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Jank - Kane, Kreps, Rákos - Hrňa, Jašek, Adamský - J. Petružálek, Redenbach, Netík - Martin Růžička, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice