Hlavní obsah

Přesilovky vystřelily Hradec mezi elitní čtyřku

Marek BurkertSport.czPrávo

Na čtvrtý pokus se hokejisté hradeckého Mountfieldu prosekali mezi nejlepší extraligovou čtyřku. V pátém zápase čtvrtfinálové série s Litvínovem (7:4) o tom rozhodl bleskurychlý nástup a brilantně sehrané přesilovky domácích.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují výhru v pátém utkání s Litvínovem a postup do semifinále extraligy.

Článek
Fotogalerie

Rok 2014 a brzký konec se Zlínem, předloni 0:4 na zápasy se Spartou, minulý rok nezdar s Mladou Boleslaví. Tentokrát to ale Hradci vyšlo. Perfektně zachytal slovenský brankář Patrik Rybár, vůdcovské role se chopil čtyřicetiletý veterán a kapitán Jaroslav Bednář, který dal v úterním pátém duelu s Litvínovem gól a k němu si připsal i tři asistence.

„Doma jsme se ve druhém zápase probrali, ve třetím hráli výborně, čtvrtý jsme zvládli se štěstím a pátý rozhodly přesilovky," hodnotil Bednář.

Početní výhody ukázaly zásadní rozdíl mezi oběma týmy. Litvínov v úvodních čtyřech zápasech nevyužil žádnou z 21, naopak Hradec v úterý proměnil hned čtyři!

Bednářovy zlaté ruce vytvářely situace, z nichž padaly góly. Už ve druhé minutě dorážel střelu Tomáše Knotka za záda Jaroslava Januse Bedřich Köhler, následně se prosadil Dej a 10. minutě vyhnal slovenského brankáře na střídačku tečí Picard.

„Vyhráli jsme tři zápasy po sobě a věděli jsme, že přesilovky budou rozhodovat. S Jardou Bednářem jsme si v nich měnili místa, a vycházelo nám to," vykládal Knotek. „Bohužel po tak hrozném začátku se s výsledkem něco těžko dělá," zoufal si litvínovský brankář Janus.

Ve 29. minutě už to bylo 5:0 pro Hradec. Až v tu chvíli hosté začali víc šlapat. „Ten výsledek vypadal hrozně, tak jsme si řekli, že s ním musíme něco udělat. Bohužel to ale dlouho vypadalo, že se netrefíme, ani kdyby tam byla fotbalová branka," pronesl Martin Hanzl, který necelé čtyři minuty po Trávníčkově snížení dával druhý litvínovský gól.

Hradečtí i jejich fanoušci na pár minut znejistěli, před domácím gólmanem bylo dost rušno i při hře pět na pět. Rozbouřené emoce vybublávaly na povrch a litvínovský Černý inkasoval i osobní trest. „Nehráli jsme tam moc dobře, podcenili jsme pár puků a měli jsme problémy," tvrdil Köhler.

Víc klidu dal Hradci až šestým gólem Bednář, a sedmou trefu přidali vítězové za všeobecné euforie dokonce v oslabení.

Hradec má nyní pár dnů na to, aby si doléčil bolístky a připravil se na situaci, jakou dosud v play off nezažil. Semifinále je pro něj svátkem i velkou výzvou. „My ale chceme rozhodně víc," nastínil Bednář.

Reklama

Související témata: