Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 3:2 PPStav série 2:3Třinec odvrátil vyřazení, Chomutov zdolal ve druhém prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Dravecký 1 : 0
31. Valach 1 : 1
35. Hrňa 2 : 1
48. Kämpf 2 : 2
89. Cienciala 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince přežili první hrozbu vyřazení a v pátém čtvrtfinálovém utkání udolali na domácím ledě Chomutov 3:2 až ve druhém prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v 89. minutě David Cienciala. Piráti stále vedou v sérii 3:2 na zápasy a v šestém zápase budou mít v pátek výhodu domácího prostředí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Cienciala z Třince střílí vítězný gól ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy do sítě chomutovských Pirátů.

Článek
Fotogalerie

Třinec i do pátého utkání série nastoupil bez kapitána Irgla, kouč Kýhos do sestavy nezařadil ani Redenbacha s Linhartem a zraněného Rotha. Domácí museli zvolit aktivní pojetí hry a dočkali se zdaleka nejrychlejšího gólu v sérii. To když Vondrka v páté minutě na útočné modré čáře nezkrotil v přesilovce skákavou přihrávku, Dravecký mu sebral puk a ze sóla v oslabení zápěstím vyzrál na Laca. Třinec dal v celé sérii první branku v úvodní třetině.

Piráti ale mohli být rychle zpátky. Šťovíčka v šesté minutě vychytal Hamerlík, ale zázračný zákrok předvedl třinecký gólman až o chvilku později, když v minipřesilovce Pirátů pět na tři bravurně vyrazil Flemmingovu dorážku do odkryté brány.

Domácí s gilotinou na krku do soupeře vytrvale bušili, ale šance pálili jako na běžícím pásu. Laco zase vyzařoval spolehlivost a zpacifikoval akce Růžičky, Kanea či Draveckého. Hosté byli výrazně efektivnější a k vyrovnání jim stačila Valachova rána od modré čáry, kterou ve 31. minutě Hamerlík propustil pod rukou za záda.

Třinec musel útočit; Dravecký si po průniku zleva sice položil Laca, už však nezvedl puk. Nervozitu ale z domácích setřásl Hrňa, který po brejku s citem ze vzduchu přesně umístil Jaškovu žabičku.

Oceláři měli v poli více ze hry, ale Chomutov je deptal mnohem účinnější koncovkou. Hosté na gól spotřebovali daleko méně šancí a ve 48. minutě zmrazil halu v přesilovce Kämpf, který zblokovaný puk švihem neomylně zavěsil pod břevno. Třinec se dlouho nadechoval z šoku, přesto ještě v řádném čase mohl Růžička rozhodnout, ale skvělý Laco byl proti.

Prodloužení už bylo z obou stran o velké opatrnosti a Chomutov bez větší příležitosti promarnil i dvě přesilovky. Až v 89. minutě rozhodl Cienciala, který se na brankovišti zmocnil Lacem vyraženého puku a doklepl ho zblízka do branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:2 v 2. prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Dravecký, 35. Hrňa (Jašek, Adamský), 89. Cienciala - 31. Valach (Kämpf, D. Kaše), 48. Kämpf (Skokan, Rutta). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5019. Stav série: 2:3.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Hrabal, Jank, Adámek - J. Petružálek, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Netík, Kane, Adamský - Hrňa, Jašek, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.
Chomutov: Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Poletín - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: