Hlavní obsah

Neskutečný obrat, lebedil si plzeňský hrdina. Po první třetině s tím přitom chtěl seknout

Liberec

Byl jednou z ústředních postav páté čtvrtfinálové bitvy. Matěj Machovský sice v první třetině lovil v Liberci hned třikrát puk ze sítě, ve zbytku duelu ale svoji klec doslova uzamkl a výrazně pomohl Plzni k nečekanému obratu. Západočeši díky jeho 43 zákrokům nakonec zvítězili na ledě obhájců titulu 5:3 a vynutili si šesté pokračování série před vlastními diváky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Dominik Lakatoš s kotoučem před plzeňským brankářem Matějem Machovským během čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek

Zkraje zápasu to přitom vypadalo, že sezóna pro hráče Škody ve středu skončí. Bílí Tygři sice rychle inkasovali v početní výhodě po trefě Lva, jenže pak se do svého soka pořádně zakousli. Dvěma přesilovkovými góly v rozmezí 107 sekund otočili stav a po Bartovičově zásahu z 16. minuty vedli dokonce 3:1.

"Abych pravdu řekl, chtěl jsem s tím po první třetině seknout. Překecal mě ale trenér gólmanů. Říkal mi, ať zůstanu, že to otočíme," usmíval se Machovský.

Hostům úvodní perioda vůbec nevyšla, Liberečtí ji vyhráli na střely jasně 16:3! "S nástupy do zápasů bojujeme celou sérii. Vlétli na nás a po našich chybách se jim podařilo dát tři góly. Udělali jsme opravdu velké hrubky, kterých soupeř využil," durdil se plzeňský gólman.

Zjednodušili hru

Západočeši byli v tu chvíli blízko vyřazení, z bahna se však obdivuhodně vyhrabali. "Zjednodušili jsme hru, oni začali propadávat a my jsme toho využili," připomněl Machovský. Jedním z klíčových momentů byla Indrákova trefa 50 sekund po začátku druhého dějství. Mužstvu dodala patřičné sebevědomí, Indrák poté střelecky dál koncertoval a senzační plzeňský obrat z 1:3 na 5:3 byl na světě.

"Neskutečný! Málokdo vyhrál v Liberci třetinu 4:0," liboval si Machovský, kterému v prostřední dvacetiminutovce pomohla i notná dávka štěstí. Střela Bulíře do odkryté branky orazítkovala tyč. "V ten moment jsme zjistili, že se nám to trochu otáčí," řekl třiadvacetiletý brankář. V závěrečné části se ocitl pod smrští ran. Podještědský celek měl místy až drtivý tlak, jenže kontaktní trefu se mu vsítit už nepovedlo. "V útoku jsou extrémně silní, ale umlátili jsme to," oddechl si gólman Škody.

Tým Martina Straky dokázal na severu Čech vstát z mrtvých a v sérii tak snížil na 2:3. V pátek večer se ve své aréně pokusí o třetí bod. "Jsme rádi, že jsme to vrátili domů, před našimi fanoušky budeme mít obrovskou podporu," myslí si Machovský.

Západočeši v předkole obrátili sérii s Vítkovicemi a nyní chtějí podobný kousek napodobit i proti favorizovanému Liberci. "Když otočíte ztracenou sérii a teď máte na dosah, abyste srovnali další, tak je to zase velká motivace se kousnout. Musíme v pátek zabrat, jinak máme konec sezóny," uvědomuje si opora plzeňského brankoviště.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články