Hlavní obsah

Závorka, Stloukal a Harkabus budou hrát nadále za Karlovy Vary

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů, které čeká v baráži boj o udržení v extralize, mohou i v nadcházejících letech spoléhat na gólmana Tomáše Závorku. Podle webu Energie uzavřel s vedením klubu nový dvouletý kontrakt. Do konce dubna 2019 se upsali Západočechům i třiadvacetiletí útočníci Petr Stloukal a Tomáš Harkabus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté Tomáš Dvořák (vzadu), Michal Vachovec a Vojtěch Tomeček oslavují gól proti Mladé Boleslavi.

Článek

"Podpis Tomáše Závorky byl pro nás velmi důležitý, smlouvu jsme připravovali delší dobu. S Davidem Honzíkem tvoří velmi kvalitní brankářskou dvojici, na kterou budeme spoléhat nejen v baráži, ale i v příští sezoně," řekl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Devětadvacetiletý Závorka nastoupil v základní části do 29 utkání, v nichž obdržel v průměru 2,71 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 90,12 procenta. Připsal si také tři gólové nahrávky. Ve skupině o umístění přidal čtyři starty.

Naopak v klíčové fázi sezóny, kterou pro ně bude baráž o setrvání v extralize, musí obejít bez amerického útočníka Patricka Mullaneho. Na led ho již podle informací klubového webu ve zbývající části ročníku nepustí komplikovaná zlomenina ruky.

"Patrickovo zranění již trvá delší dobu a jeho produktivita nám bude určitě v baráži chybět. Doufali jsme, že se podaří lékařům vrátit hráče zpět do hry. Nicméně poslední verdikt klubového lékaře zní, že pro tuto sezonu to již není možné," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk s tím, že Mullane odlétá v pondělí do zámoří.

Šestadvacetiletý útočník, jenž přišel na západ Čech před sezónou z finského Ässätu Pori, se zařadil mezi klíčové postavy karlovarské ofenzivy. Přestože stihl v základní části odehrát jen 35 zápasů, 19 bodů za pět branek a 14 asistencí ho řadí na pátou příčku klubového bodování.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice