Hlavní obsah

Další prodloužení? Nedivil bych se, říká chomutovský Pirát Huml

Deset utkání v sedmnácti dnech. Takovou porci už museli v součtu s předkolem proti Mladé Boleslavi absolvovat hokejisté Chomutova. Čtyři poslední zápasy s Třincem navíc s přídavkem v podobě prodloužení. I proto hráči Třince kalkulují s tím, že Chomutovu dojdou síly. Piráti se nad takovými úvahami ale jen usmívají. „Unavení jsme všichni stejně," prohodil útočník Ivan Huml, jehož tým vede nad Třincem 3:2 na zápasy a dnes má druhý pokus k tomu, aby vybojoval historický postup do semifinále extraligového play off.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský hráč Ivan Huml a Cory Kane z Třince (vlevo).

Článek

První mečbol jste ztratili, ale stále vedete 3:2 na zápasy a máte do semifinále o kousek blíž. Je výhoda stále na vaší straně?

My jsme si už před cestou do Třince řekli, že tam odevzdáme všechno a prostě to zkusíme ukončit. Nevyhráli jsme, ale odmakali jsme to a byl to dobrý zápas. Teď jedeme domů, kde jsme v sezóně odehráli spoustu dobrých zápasů a věříme si určitě více. Před našimi diváky se cítíme dobře a věřím ve vítězný konec.

Přece jen je ta vaše zápasová porce extrémní. Máte v nohách o pět utkání více než Třinec. Jak jste na tom se silami?

Únava z předkola nebyla tak veliká, abychom se na ni vymlouvali. Když ale hrajete v každém utkání prodloužení, tak jsou unavení hráči na obou stranách. Bylo to vidět i v pátém utkání. První prodloužení jsme měli trošičku navrch my a vynutili jsme si i fauly. Škoda, že jsme nedokázali té výhody využít, to nás mrzí. Nesehráli jsme přesilovky tak, jak bychom chtěli. Vystřelili jsme možná jednou, dvakrát, a to je málo. Ve druhém prodloužení už měl Třinec asi malinko navrch. Neděláme z toho žádnou tragédii, v pátek si to s nimi rozdáme znovu.

V hokeji jste toho zažil už dost. Ale pamatujete podobnou sérii, kde se téměř v každém utkání prodlužuje?

Je to opravdu rarita. Čtyři prodloužení za sebou..., jak bych to řekl, už je toho hokeje v poslední době docela dost. Ale myslím, že fanoušci se dobře baví a ještě se bavit budou.

Čekáte podobný scénář i v šestém utkání? Tedy páté prodloužení?

Dá se to předpokládat, ne? Hokej je nevyzpytatelný, nicméně bych se velmi divil, kdyby po čtyřech prodlouženích najednou někdo gólově odskočil. Ta série je až neuvěřitelně vyrovnaná.

Hraje se prodloužení jinak, než ve třech předchozích třetinách?

To by uměl asi více posoudit někdo z hlediště. Je to opatrnější, ale skoro všechna utkání v této sérii zatím byla o jednom gólu, o jedné přesilovce. Jiné je, že prodloužení není o nějakém hurá útočení, ale o kvalitní obraně.

Reklama

Související témata: