Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 5:3Stav série 4:2Skokan nastartoval obrat, Piráti se poprvé v historii probili do semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Petružálek 0 : 1
12. Skokan 1 : 1
17. Rákos 1 : 2
17. Adamský 1 : 3
29. Mrázek 2 : 3
40. Skokan 3 : 3
44. Poletín 4 : 3
59. Rutta 5 : 3
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Chomutovští hokejisté slaví ohromný úspěch! V napínavém šestém čtvrtfinále udolali doma Třinec 5:3 a vůbec poprvé v historii se probojovali mezi nejlepší čtyřku. Oceláři sice vedli na ledě Pirátů už 3:1, svěřenci Vladimíra Růžičky ale na přelomu druhé a třetí třetiny předvedli skvělý obrat. Hrdinou duelu se stal Dávid Skokan, který dvakrát skóroval.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Dávid Skokan z Chomutova brání ve výhledu třineckému brankáři Peteru Hamerlíkovi a hned poté vstřelil gól.

Článek

Šestá bitva měla od úvodního buly svižné tempo. Piráti zahrozili po Ruttově dělovce od modré a nepříjemné dorážce Šťovíčka. Na druhé straně zase musel ukázat svoje umění Laco, jenž vyrazil betonem nebezpečný pokus Kanea.

Skóre se ale poprvé měnilo až v 10. minutě. Severočeši sice přečkali první oslabení, jenže hned po návratu vyloučeného Skinnera šikovně ztečoval Netíkovu střílenou přihrávku za Lacova záda Petružálek. Jednatřicetiletý křídelník se dočkal vůbec první trefy v letošním play off. Radost Slezanů však brzy vyprchala. Hosté obdrželi dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, Růžička zamíchal pukem a jeho následnou střelu Skokan holí jemně usměrnil k tyči.

Piráti toužili po další trefě, jenže před odchodem do kabin vyprodaná aréna ztichla. V 17. minutě se Krajíčkova dělovka od zadního mantinelu odrazila přesně do míst, kde stál Rákos a ten z úhlu vrátil hostům vedení. Uběhlo dalších sedmnáct vteřin a skupinka třineckých fanoušků jásala potřetí. Hbitý Adamský se elegantně prohnal kolem Flemminga a tváří v tvář Lacovi nezaváhal.

Dvojitý úder Oceláře povzbudil, soupeře převyšovali v pohybu a v prostřední části mohli definitivně rozhodnout o třetím bodu v sérii. Čtvrtý gól měl na hokejce Netík, jenže Laca nepřekonal. Chomutov byl v útlumu, přesto po parádní akci snížil. Raška našel na zadní tyči Mrázka, který neměl problém skórovat.

Skokanův gól Piráty nabudil

S Třineckými inkasovaný gól neotřásl a dál si vytvářeli velké šance. Kanea i Petružálka vychytal Laco, Adamský nedotáhl blafák do úspěšného konce a Rákos orazítkoval zblízka pouze tyč. Hosty neproměněné příležitosti hodně mrzely. Jedenáct sekund před druhou sirénou totiž Draveckého obral v oslabení u vlastní branky o puk Skokan a Hamerlíka si poté blafákem vychutnal - 3:3!

Tento moment dodal Severočechům sebevědomí. Ve 43. minutě dostal dvě minuty za podražení Galvas a po šesti vteřinách se vracel zpět na střídačku. Nahození Flemminga od modré tečoval Poletín, který dokonal parádní obrat.

Parta Vladimíra Růžičky byla v euforii a mohla definitivně stvrdit postup mezi nejlepší čtyřku. Kämpf se Skokanem však Hamerlíka nepřekonali.

Domácí nevyužili ani dvacetivteřinovou dvojnásobnou přesilovku a diváci tak byli napjatí až do konce. Slezané prahli po vyrovnání, jenže Laco už gól soupeři nedovolil. V závěru to hosté zkusili ještě v šesti, do prázdné klece ale pojistil postup Chomutova Rutta. Druhému týmu základní části naopak sezóna končí.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Skokan (V. Růžička ml., Kämpf), 29. J. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf) - 10. J. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Marosz (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Chomutov: Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Raška, Kämpf, Koblasa - D. Kaše, Šťovíček, Poletín - od 21. navíc Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Hrabal, Jank, Adámek - J. Petružálek, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Netík, Kane, Adamský - Hrňa, Jašek, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: