Hlavní obsah

Šli jsme za postupem víc než soupeř, tvrdí Laco. Růžička smekl před týmem klobouk

Chomutov

Hokejisté Chomutova využili proti Třinci druhý mečbol a poprvé v historii extraligového play off se probili mezi elitní čtyřku. Bránu semifinále otevřeli Piráti doma zásluhou skvělého obratu v šestém zápase série, když se nenechali zlomit obdrženými góly v rozmezí 17 sekund a ve druhé polovině duelu pak otočili skóre z 1:3 na konečných 5:3.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost na chomutovské střídačce po vyhraném utkání s Třincem.

Článek

Favorizované Oceláře tím poslali předčasně na dovolenou. „Mám pocit, že jsme si za tím prostě šli víc než soupeř. Základem byla trpělivá hra, ani za nepříznivého stavu jsme se nesložili. Všichni jsme měli v hlavě, že by to mohlo vyjít," radoval se chomutovský gólman Ján Laco.

Piráti sice v první třetině působili hodně unaveně, sotva tahali nohy a docela lacino nabrali dvougólové manko, jenže když začali otáčet výsledek, nalilo jim to hokejovou krev do žil a Třinec si na nich vylámal zuby. „Výborně jsme ten zápas rozehráli, jenže pak jsme neproměnili asi čtyři loženky a udělali hodně zbytečné fauly," zpytoval svědomí útočník hostů Daniel Rákos.

Pro Oceláře, kteří snad už doufali v nedělní sedmý zápas na vlastním ledě, bylo pořádným šokem už vyrovnání z hole Dávida Skokana 11 vteřin před druhou pauzou. „Klíčovými faktory byla bojovnost, naše velké srdce a týmový duch," říkal autor dvou gólů v šestém duelu. Vítězná branka Pirátů pak padla na začátku třetího dějství po šesti vteřinách přesilovky, když clonící Poletín šťastně tečoval Flemmingovu dělovku od modré.

Pospolitost týmu byla veliká, těšilo Laca

Laco měl lví podíl na chomutovském obratu, protože od 17. minuty už neinkasoval a předvedl v utkání celkem 30 úspěšných zásahů. „Udělali jsme tam sice nějaký chybičky, protože při třineckém tlaku byla obrana docela přetížená, ale od druhé třetiny jsem žádný puk ze sítě už tahat nemusel. Moc si toho cením, že jsem snad chytil i něco navíc, ale pospolitost týmu byla veliká. Pomohli jsme jeden druhému," usmál se slovenský brankář.

Trenér vítězů Vladimír Růžička zářil jako sluníčko. „Jsem ohromně pyšný na ten tým. Klobouk dolů před kluky. Ukázali, jak jsou stmelení a předvedli i skvělou kondiční připravenost," vykládal chomutovský kouč. Třinečtí hráči museli spolknout hořkou pilulku.

„Na všech v kabině je vidět veliké zklamaní, ale nechali jsme si utéct začátek série, a pak už jsme to honili a nepovedlo se to překlopit na naši stranu," říkal útočník Martin Adamský.

Reklama

Související témata: