Hlavní obsah

K.O. extraligistům! Jihlava i Budějovice urvaly v prvním kole baráže cenná vítězství

Karlovy Vary/Pardubice
Aktualizováno

První kolo baráže o hokejovou extraligu přineslo úspěch nejlepším týmům WSM ligy. Extraligové týmy oba zápasy prohrály, dokonce shodně na domácím ledě. Karlovy Vary třikrát vedly nad Jihlavou, ale nakonec padly 3:4. Pardubice se trápily v koncovce a podlehly Českým Budějovicím 1:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Motoru Petr Kváča, kterému se snaží bránit ve výhledu Tomáš Rolinek z Pardubic během utkání 1. kola baráže o hokejovou extraligu.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary nad Jihlavou třikrát vedly. Nejdřív se trefil v přesilovce Rýgl, jenže Diviš krátce před prvním odchodem do kabin vyrovnal. V prostřední dvacetiminutovce využily Vary i další početní výhodu, ale ještě před koncem třetiny opět Jihlava srovnala krok.

A ve třetí části hry se situace opakovala. Karlovarští po zásahu Beránka opět získali náskok, ale hosté se opět nesložili a Bičík srovnal. Pak ale narušil zaběhnutý scénář jihlavský Kaláb a necelých šest minut před koncem urval poprvé pro hosty vedení a nakonec i výhru.

Pardubice se na domácím ledě sice snažily, ale s koncovkou byly na štíru. Dát gól, to byl pro ně dlouho nepřekonatelný problém. To krátce po polovině utkání se za Motor trefil při přesilovce Chovan. Východočeský tým dřel, hrál řadu přesilovek a nakonec Tomášek v 54. minutě vyrovnal. Jenže Motor v poslední minutě udeřil a Rob trefou z úhlu rozjásal Jihočechy.

Baráž o hokejovou extraligu, 1. kolo:
Karlovy Vary - Jihlava 3:4
Branky: 11. Rýgl, 34. Skuhravý, 46. Beránek - 20. Diviš, 36. Říha, 53. Bičík, 55. Kaláb.
Pardubice - České Budějovice 1:2
Branky: 54. Tomášek - 32. Chovan, 60. Rob.

Reklama