Hlavní obsah

Před semifinále pod stan na ryby. Že jsme blázni? Řekli nám, ať odpočíváme, směje se Zohorna

Brno

K regeneraci sil po vyřazení Sparty a před semifinálovou sérií extraligového play off s Hradcem Králové, která startuje zítra, přistoupil po svém. Útočník hokejistů Komety Hynek Zohorna vyrazil se spoluhráčem Dočekalem pod stan a volné dny si zpestřili rybolovem v sedmihektarové nádrži Grunty poblíž Brna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský útočník Hynek Zohorna.

Článek

Chytli jste něco?

Asi deset malých kapříků. Ne ale proto, abychom se na Vánoce poměli. Chytáme pro zábavu, všechny jsme je zase pustili zpátky do vody. Je to tam i zvykem.

Skutečně jste přespávali teď v březnu pod stanem?

Samozřejmě. Na tom ale nic není. Máme teplé spacáky, ve kterých není zima ani v minus dvaceti stupních. A tam bylo v noci jen sedm. Prostě paráda.

Trenéři vám nevytkli, že riskujete nachlazení?

Ne. Řekli nám, ať si pořádně odpočineme, tak jsme je poslechli. Hrozně jsme si to užili. Máme skvěle vytvarovaná lehátka, spí se na nich líp než v posteli... (úsměv)

Co jste si kvůli tomu vyslechli v kabině?

Kluci se nám smáli a říkali, že jsme blázni. My jsme na to odpovídali, že pohodu si každý dělá jinak. Někdo doma s rodinou, my na rybách. A třeba Honza Štencel a Tomáš Vondráček se už nechali slyšet, že se k nám příště přidají.

Takže optimální scénář je pro vás vyřadit Hradec také ve čtyřech duelech, abyste zase měli před finále dlouhou přestávku?

To by bylo naprosto ideální. Ale musíme zůstat oběma nohama na zemi. Čeká nás hodně silný soupeř. Už se ale těším, pauza po čtvrtfinále byla docela dlouhá.

Pocházíte z Havlíčkova Brodu. Bude pro vás nadcházejí série s Hradcem kvůli tomu specifická?

To určitě ne. Něco jiného by bylo, kdybychom narazili na Pardubice, kde jsem působil já i brácha Tomáš. K Hradci přistupuju jako ke každému jinému soupeři a tuším, že nás čeká pořádná šichta. Mountfield o sobě dal vědět v play off už před rokem a letos je, zdá se, ještě lepší. Má v týmu řadu hodně šikovných borců.

Před dvěma měsíci jste zaznamenal v Hradci v duelu základní části svůj premiérový extraligový hattrick. Hraje se vám v tamní hale dobře?

Vzpomínka na tři góly je hezká. Jezdím do Hradce rád, bývá tam příjemné prostředí. Fanoušci sice dávají občas hostujícím hráčům co proto, ale nějaká ta vulgarita k hokeji sem tam patří. Zvlášť když už jde v sezóně do tuhého. Srovnáme se s tím.

Ve čtvrtfinále s Litvínovem se Hradečtí opírali o výborné výkony brankáře Rybára. Jak se na něj chystáte?

Třeba mu dáme ve středu rychle tři góly a odjede na střídačku... (smích) Chytal určitě dobře, ale náš gólman Čiliak je minimálně stejně kvalitní.

Víte, že v Hradci nebudete mít zdaleka tak velkou podporu od brněnských fandů jako v Praze, protože Mountfield silně omezil kvótu vstupenek pro hostující klub?

Je to škoda, že se podle mých informací dostanou do hlediště maximálně dvě stovky našich příznivců. I pro nás hráče prý vedení shání lístky dost složitě.

Reklama

Související témata: