Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 0:2Stav série 0:1Brno zásluhou Nečase a Kvapila vyhrálo v Hradci první semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Nečas 0 : 1
60. Kvapil 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Brna vyhráli první semifinále hokejové extraligy na ledě Hradce Králové 2:0. O góly se postarali Nečas s Kvapilem. Moravané ovládli dramatickou bitvu a v sérii hrané na čtyři vítězná klání vedou 1:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Marek Kvapil, Martin Erat a Jan Hruška (všichni z Brna) oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Hned v první minutě ohrozil Čiliaka domácí Džerinš a na druhé straně zahrozil Haščák, ale pak při opatrné hře obou týmů šance dlouho chyběly. Až v osmé minutě měli velkou příležitost hosté. V přečíslení dvou na jednoho po Haščákově přihrávce ztroskotal na Rybárově pravém betonu Vojtěch Němec. Vzápětí se hradecký gólman vyznamenal i při Nečasově střele.

Mountfield se ubránil při Džerinšově vyloučení, při kterém kryl Rybár pokus Hynka Zohorny. Čiliak si poradil se střelami Bednáře a Dragouna. V 18. minutě fauloval u mantinelu Vojtěch Němec Džerinše a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Pro lotyšského útočníka duel s podezřením na otřes mozku také skončil.

Kometa ale dlouhé oslabení přečkala, ještě před pauzou měl šanci Knotek a po ní Dej a znovu Knotek. Brňané mohli ve čtyřech také udeřit, když po přečíslení Erat uvolnil Hrušku, ale Rybár zasáhl. Už při plném počtu hráčů na ledě byli blízko vedení domácí, ale Jarůšek trefil po Picardově přihrávce tyč a stejně tak vzápětí tečí Dietzovy střely Šimánek. Čiliak si poradil i s Dietzovou střelou.

V polovině utkání se dostala do náporu Kometa, ale Hruškova teč skončila nad Rybárovou brankou. Neuspěl ani pokusem z mezikruží Krejčík. Gólman Komety zlikvidoval Newtonovu nebezpečnou střelu. Bezbrankový stav se neměnil ani po šancích Dočekala, Kvapila a Vincoura.

Zlom ve skóre přišel až na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Po rychlém přečíslení ujeli brněnští Mallet s Nečasem a druhý jmenovaný se štěstím bruslí dokázal skórovat. Jeho branku posvětil i videorozhodčí. Mladý centr si připsal třetí trefu v play off. Čtyři sekundy před koncem na něj navázal Kvapil, který ve středním pásmu vzal puk Bednářovi a bez potíží trefil prázdnou branku. Kometa po čtvrtfinálové výhře nad Spartou 4:0 na zápasy zůstává v play off stále neporažena.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 43. Nečas (Mallet, H. Zohorna), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 1:1, navíc V. Němec (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6719. Stav série: 0:1.
Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Džerinš, Picard - Köhler, T. Knotek, Šimánek - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Reklama

Související témata: