Hlavní obsah

Kalous bude už jen trenér spolu s Nedvědem, výbuch Sparty odnesli asistenti

Praha
Aktualizováno

Několik dnů mlčeli, nyní hokejová Sparta zareagovala na vyřazení ve čtvrfinále play off s Brnem šokujícím poměrem 0:4 na zápasy. Jiří Kalous zůstává trenérem, odvolán však byl z funkce sportovního manažera. U mužstva pak končí asistenti Zdeněk Moták a Jiří Veber. Spartu teď povede rovnocenná trenérská dvojice Jiří Kalous, Jaroslav Nedvěd. Bývalý obránce klubu a bratr známého internacionála Petra Nedvěda v této sezóně dovedl mladší dorost Sparty k úspěšné obhajobě titulu mistrů republiky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty a jejich trenér Jiří Kalous během druhého utkání čtvrtfinále proti Kometě.

Článek

Změny se daly čekat, čtvrtfinále s Kometou bylo pro Spartu nepříjemným výbuchem.

"Jiří Kalous byl odvolán z funkce sportovního manažera a tuto pozici dočasně přebírá představenstvo klubu. Zároveň se intenzivně řeší nové obsazení této pozice," avizuje vedení na klubovém webu.

Kalouse v trenérské dvojici nové doplní Jaroslav Nedvěd, bývalý obránce a úspěšný kouč mládeže Sparty a reprezentace do šestnácti let. Dosavadní asistenti Zdeněk Moták a Jiří Veber u mužstva končí. O pohybu v hráčském kádru bude vedení informovat až podle aktuálního vývoje.

„Přiznám se, že stejně tak jako fanoušci a partneři klubu, se i já cítím být zrazen výkonem týmu ve čtvrtfinále play off. Mužstvo během šesti dnů hodilo do koše svoji devítiměsíční tvrdou práci v základní části i Champions Hockey League. Zároveň znehodnotilo práci představenstva a celého managementu klubu a stejně tak zklamalo své fanoušky a partnery Sparty. Bylo to selhání mužstva od našich lídrů až po posledního hráče na soupisce," kritizuje Petr Bříza, předseda představenstva klubu.

„I přes toto fatální selhání nám dále naši partneři projevují důvěru a již připravujeme vše na sezónu 2017/2018," ujišťuje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice