Hlavní obsah

Nejdůležitější gól kariéry, jásal brněnský Nečas. V závěru se ale klepal strachy

Hradec Králové

Sice je mu teprve osmnáct a v brněnském kádru nenajdete mladšího útočníka, přesto už je Martin Nečas oporou hokejové Komety. Ve čtvrtfinále se Spartou skóroval dvakrát a v úvodním semifinále v Hradci dokonce vstřelil vítězný gól, když ve 43. minutě zlomil bezbrankový stav.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Nečas a Michal Gulaši (oba z Brna) oslavují gól.

Článek

Kotouč jste ale netrefil ideálně a do branky se odrazil od vaší brusle, že?

Promáchl jsem a už jsem dělal bognu zpátky, když se mi puk odrazil od brusle do branky. Byl to spíš náhodný gól, předtím jsem měl podstatně větší šance, které jsem ale nedal.

Nebál jste, když rozhodčí přezkoumávali vaši trefu u videa, že ji nakonec neuznají?

Musím říct, že jsem hned věděl, že gól bude platit. Puk jsem totiž v žádném případě nekopl úmyslně.

Jde o nejdůležitější gól vaší kariéry?

Beru ho jako nejdůležitější, protože byl vítězný. Hokej v play off si užívám, a přestože je moje první, velkou nervozitu ani necítím. Sice jsem mladý, ale to neznamená, že půjdu na led jenom odhazovat puky.

Pět minut před koncem jste byl vyloučený za zdržování hry. Trnul jste na trestné lavici, aby Hradec nesrovnal?

Vyčítám si to, šlo o úplně zbytečné dvě minuty. Chtěl jsem puk odehrát o plexisklo a jít střídat, jenže jsem ho o nějakých pět centimetrů přestřelil. Klepal jsem se, abychom nedostali gól, klukům a Marku Čiliakovi děkuju. Celý tým zaslouží uznání, protože jsme to ubojovali. Hráli jsme hradecký styl hokeje, hodně jsme si to hlídali zezadu a snažili se chodit do brejků. Přesně takhle musíme pokračovat i v dalších zápasech.

Reklama

Související témata: