Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 4:1Stav série 1:0Oslavenec nasměroval mistra za výhrou, vzpoura Pirátů netrvala ani minutu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Derner 1 : 0
24. Jelínek 2 : 0
51. Koblasa 2 : 1
52. Svačina 3 : 1
60. Lakatoš 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté mistrovského Liberce porazili v úvodním semifinálovém duelu Chomutov 4:1 a v repríze loňského čtvrtfinále, v němž nepovolili Pirátům jedinou výhru, vedou v sérii 1:0 na zápasy. Druhé pokračování je na programu v sobotu od 17:20 znovu na ledě Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Lukáš Derner z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Zápas s pohledu majitele zelené helmy pro semifinále Dávida Skokana z Chomutova

Liberec, do jehož sestavy se vrátil útočník Svačina, ale stále chyběl zraněný Bulíř, začal nesmírně aktivně a už v první minutě mohl jít do vedení. Ordoše ale vychytal gólman Laco a dorážející Bližňák branku netrefil. Piráti následně přečkali hru v oslabení, v 11. minutě už ale šli domácí zaslouženě do vedení.

Po střele Radivojeviče se odrazil puk od brusle jednoho z chomutovských obránců k Dernerovi, který odkrytou klec v pohodě trefil a stylově tak oslavil svůj 600. zápas v extralize. A Piráti mohli být rádi, že v první třetině neinkasovali ještě víckrát, neboť Jelínek z levého křídla pálil jen těsně mimo a proti Valskému se zase vytáhl skvělým zákrokem Laco.

Na začátku druhé třetiny odkulhal do šatny po souboji s Poletínem Derner, do hry se ale vrátil, stejně jako chomutovský útočník Růžička, jehož v polovině prostřední části hry bolestivě zasáhl puk do lýtka.

V té době už však hosté prohráli o dva góly. Po faulech Račuka a Flemminga hráli domácí nejprve ve čtyřech proti třem a pak i ve dvojnásobné početní převaze. Krenželok i Radivojevič v ní sice nejprve trefili tyč, pak ale Jelínek dorazil do branky Svačinovu střelu z voleje.

Lašákovi pokazil čisté konto Koblasa

Chomutovští se od tohoto momentu přeci jen začali více tlačit dopředu, jenže ve finální fázi postrádali přesnost. Tak jako Kämpf, který se mezi dvěma domácími beky protáhl až před gólmana Lašáka, v rozhodující chvíli mu ale kotouč ujel a nestihl tak zakončit podle svých představ.

Svěřenci kouče Růžičky si navíc nedokázali pomoct v přesilovkách, které jim tolik vycházely ve čtvrtfinále proti Třinci. Jenže Liberec přestal být aktivní a Koblasa v 51. minutě pohotovým sklepnutím puku ze vzduchu snížil. Jenže odpověď Tygrů přišla hned za 46 vteřin, Svačina totiž trefil mezeru mezi Lacovými betony. Chomutov zkusil v předposlední minutě odvolat gólmana Laca, Lakatoš ale do prázdné branky pečetil na konečných 4:1.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Derner (Radivojevič), 24. P. Jelínek (Svačina, Radivojevič), 52. Svačina (Lakatoš), 60. Lakatoš (Mojžíš) - 51. Koblasa. Rozhodčí: Pešina, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Raška, Kämpf, Koblasa - Račuk, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: