Hlavní obsah

Pořád za hráči stojím a věřím, že to zvládnou, říká pardubický kouč Holaň o baráži

Pardubice

Získat první body, a nejlépe rovnou tři. Takový je nejbližší úkol pro hokejisty Pardubic ve druhém kole baráže o extraligu, v němž v pátek míří na led Dukly Jihlava. „Každý z hráčů musí ze sebe vydat výkon na sto deset procent," říká pardubický trenér Miloš Holaň v rozhovoru pro Sport.cz před pokračováním baráže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Miloš Holaň během utkání na Spartě.

Článek

Vraťme se ještě k nevydařenému vstupu do prolínací soutěže. Co s odstupem říkáte na zápas s Českými Budějovicemi?

Prohráli jsme 1:2, protože jsme udělali hloupý faul dvě minuty před koncem třetí třetiny. Soupeř dal velice šťastný vítězný gól. Možná, že nám první utkání svazovalo ruce, což se už nesmí opakovat. Ale už jsme to hodili za hlavu a před námi je duel v Jihlavě. Chceme tam uspět, i když to nebude nic lehkého.

Hned v neděli hrajete v Karlových Varech a v úterý pak odvetu na domácím ledě s Energií. Co říkáte na nadcházející program?

Každý zápas je těžký, nemůžeme si vybírat. Hráči musí plnit pokyny. Nedíváme se moc dopředu, ale prvořadé je, aby tým makal den po dni.

Jaká je nálada v klubu?

Pořád za hráči stojím a budu za nimi stát a věřím, že to zvládnou. Poznávám, že prvoligové celky Budějovic a Jihlavy jsou v baráži v euforii, vezou se na vítězné vlně ze svého play off. Je třeba je sportovní cestou co nejdříve zastavit.

Uvažujete, jaký bodový zisk bude nutný k uhájení extraligové příslušnosti v baráži?

Do kalkulací nechodím, starám se, abychom podávali dobré výkony. Jsme v situaci, kdy si nemůžeme dovolit kalkulovat. Musíme udělat maximum pro setrvání v extralize. To je pro mě hlavní úkol. A vůbec netipuji, jaká dvojice může obsadit první dvě barážová místa.

Loni se podařilo Litvínovu i Karlovým Varům z pozice extraligových klubů baráž zvládnout. Je to pro vás inspirace?

Jak už jsem naznačil, staráme se především sami o sebe. A ne, abychom se dívali, jak kdo kdy hrál, a abychom sledovali loňské statistiky. To není pro nás téma.

Jak jste využil krátký čas mezi úterním duelem s Budějovicemi a pátečním zápasem v Jihlavě?

Přijel jsem na otočku domů do Ostravy. Syn odlétá pracovně do Ameriky, a tak jsem udělal výjimku z toho, že pořád zůstávám v pardubickém klubu, a odskočil jsem si na sever Moravy. Ale už ve čtvrtek jsem se vrátil do Pardubic.

Z hlavy jste ale asi hokej nedostal, jak jste se vyrovnával s tlakem na vaši osobu?

Tlaky jsou všude. Ale hokej je moje práce a nemohu říci nic špatného na svoje angažmá. Snažím se odvést maximum a pracovat naplno. A zůstat člověkem, ať se vyhrává, nebo ne. Přeji si, abychom 23. dubna po skončení baráže mohli slavit, že jsme se s Pardubicemi zachránili v extralize.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec