Hlavní obsah

Jedinečný Bedýnka? Byli jsme hladovější, chválil kapitán Hradce

Hradec Králové

Suverénní průlet Komety extraligovým play off schytal první zásah. Lehce zakřiknutý Mountfield z prvního duelu semifinálové série byl zapomenut, ve čtvrtek o poznání sebevědomější Hradec uštědřil Brnu první porážku ve vyřazovací části v poměru 3:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jiří Šimánek, Jaroslav Bednář a Tomáš Knotek z Hradce Králové se radují z gólu.

Článek

„Měli jsme lepší pohyb, něco jsme si k tomu po prvním zápase řekli. Hráli jsme bojácně, teď to bylo lepší,“ srovnával hradecký útočník Bedřich Köhler. Důkazem je i počet střel: ve středu jich šlo na Čiliaka 22, druhý den o devět víc. „Zápas měl z naší strany úplně jiné parametry,“ liboval si i kouč Václav Sýkora.

Rozhodla přesilovka

V čem tkvěla hradecká proměna? „Jezdily nám nohy. V prvním zápase jsme byli všude o krok později, možná o dva. Teď jsme byli hladovější,“ srovnával Jaroslav Bednář, hradecký kapitán a klíčový muž. Už v první minutě zaváněla jeho spolupráce s Romanem Kukumbergem gólem, ale klíčové chvíle sehraná dvojice obstarala až před polovinou zápasu.

Na začátku byla dvě brněnská provinění v krátkém sledu a minutová přesilovka Hradce pět na tři. A mistrně zvládnutá! Nejprve Bednář, po něm Kukumberg během 65 sekund ztrestali oba fauly Komety a ukončili neprůstřelnost gólmana Marka Čiliaka trvající už 139 minut.

„Proti Spartě se nám dařilo situace tři proti pěti ubránit. Bedýnka je jedinečný, byla tam jeho zručnost a naše smůla. Ale největší chyba byla, že jsme se do tří dostali,“ věděl brněnský obránce Ondřej Němec, jenž si Bednářův vítězný gól tečoval do vlastní branky.

Zbytečné fauly

A nebyly to jediné fauly, které si mohla Kometa vyčítat. „Vyloučení bylo moc, spousta z kategorie zbytečných, nikdy nešlo o přímé ohrožení naší branky,“ viděl brněnský kouč Kamil Pokorný.

Hradecké střelecké probuzení vzorně doplňovala i pečlivá defenzíva v čele s bezchybným gólmanem Patrikem Rybárem, jemuž 25 úspěšných zákroků vyneslo vychytanou nulu. Jednou mu pomohla i tyčka, ale jinak nebyl v takové permanenci jako ve středu.

„Hradec hrál líp zezadu, my se teď naopak málo tlačili před bránu a málo stříleli. To bylo rozhodující,“ tvrdil brněnský obránce Jakub Krejčík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice