Hlavní obsah

Tělo ráno bolí, neskrývá Bednář. Ale když se vyhraje, sluníčko svítí i v dešti

Michal OsobaPrávo

Od listopadu má Jaroslav Bednář na krku čtyři křížky a teď se má na konci sezóny honit třeba s brněnským supertalentem Martinem Nečasem, jemuž je o 22 let méně. Jenže zatímco hrdinou prvního semifinále byl právě mladíček v dresu Komety, druhé ozdobil svým výkonem hradecký kapitán.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Bednář (uprostřed) po gólu do sítě Komety.

Článek

Jeho hře nechybělo nic: přesné nahrávky, vítězný gól v přesilovce, dokonce ani pár rozdaných hitů. „Když můžou hrát do těla oni, my taky. Bez kontaktu to v play off nejde,“ věděl Bednář.

Před sérií se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy o další sezónu a v Mountfieldu si po čtvrteční bitvě můžou gratulovat, z Bednáře hokejová radost přímo sršela. „Užívám si to,“ přikyvuje.

Rychlost nahrazuje chytrostí

„Když mi sedne nahrávka, mám vnitřní radost. Rychlost už není taková, přejít jeden na jednoho je těžší, tak musím spíš nahrávat, než někoho chtít předjet,“ vysvětluje útočník, z jehož pasů s větší či menší úspěšností nejčastěji těžil Roman Kukumberg.

„První zápas jsme byli neviditelní, šancí jsme měli nula. Ve druhém už jsme hráli podstatně líp a pomohli týmu dvěma góly,“ netajil se spokojeností. A veselejší bylo i vstávání druhý den, byť ve čtvrtek schytal několik ran i nepříjemného koňara.

„To není o hře do těla, tělo prostě bolí, když má vstát z postele poté, co se honilo s mladýma klukama,“ rozesměje se Bednář. Své ale pochopitelně hraje i psychika, což mezi zápasy rozebíral s obráncem Reném Vydareným.

„Jezdíme spolu na obědy a bavili jsme, jak je člověk po porážce víc unavený a zachmuřený. Po vítězném zápase je to jiné. To sluníčko svítí, i když prší,“ usmíval se Bednář, jehož do pohody dostává i osvědčená regenerace. „Vlezeme si do studeného bazénu, zaledujeme a je to dobré. Večer pár piv a jde se spát,“ popsal svůj program po druhém zápase série.

Hlas zvedat nemusel

Ta se teď přesouvá do Brna, odkud se Hradec nikdy nevracel s výhrou. „Ale v Litvínově jsme také v základní části dvakrát prohráli a v play off jsme vyhráli oba zápasy. A zatím je ta série podobná,“ připomíná Bednář. „Uděláme vše, abychom aspoň jeden zápas urvali,“ plánuje.

Spolehnout se Hradec může na svou klidnou sílu, gólmana Patrika Rybára. „Kdo ho zná, ví, že to jméno je oprávněné, je trochu rybí krev. Ale teď se dva zápasy zpotil,“ vtipkuje Bednář, sám o poznání prudší povaha.

„Jsem impulsivnější, to se o mě ví asi i v Číně. Ale třeba teď po prvním zápase nebyl důvod křičet, prostě nám to nejezdilo. Spíš zvedám hlas, když vidím, že tomu někdo nedává maximum,“ vysvětluje hradecký tahoun.

Reklama