Hlavní obsah

Chomutov jsme stopli, hned jak se nadechoval, těšilo Lašáka, jenž vyhrál souboj s hlavou

Liberec

V brance působil klidným dojmem, kterým hráčům před sebou dodával na sebevědomí. Gólman Ján Lašák nestačil jen na jedinou z 28 střel Pirátů a i díky němu vstoupili hokejisté Liberce do semifinále extraligového play off výhrou 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák.

Článek
Fotogalerie

Zápas z pohledu majitele zelené helmy pro semifinále Dávida Skokana z Chomutova

První zákrok jste si připsal až v sedmé minutě. Bylo náročné zůstat do té doby plně soustředěný?

V úvodu jsme Chomutov dostali pod velký tlak, což ale pro mě nebylo úplně optimální. Hned mě napadlo, že musím být stále připravený, což se mi dařilo. Cítil jsem se dobře, u brankářů je to většinou souboj s hlavou a já v ní neměl za celý zápas žádné výpadky.

Šlo u jediného inkasovaného gólu Koblasy udělat něco lépe?

Nejspíš ne. Sice jsem u tyčky byl, jenže on puk ze vzduchu trefil přímo skvěle. Popravdě řečeno si myslím, že ze sta pokusů by se mu to povedlo jen jednou. Na náhody ale nevěřím, takže si Chomutov gól zasloužil.

Jak moc tým uklidnilo, že hned za dalších 46 vteřin měl dvoubrankový náskok zpátky?

Když už se nám je nepodařilo zlomit za stavu 2:0 třetím gólem, bylo moc důležité, že jsme okamžitě zase odskočili. Když se Chomutov nadechoval, hned jsme ho stopli.

Šancí jste měli opravdu spoustu, jenže váš krajan v brance Chomutova Laco zářil...

Celý zápas jsme byli o dost lepší, jenže Laco byl velkou překážkou. Musíme najít nějaký recept, který by na něj platil. Čím dřív na to přijdeme, jedině lépe.

Jinak jste ale s předvedeným výkonem spokojení?

Absolutně souhlasím, že se ubíráme správnou cestou. Ale musíme zůstat pokorní. Dobře si totiž pamatujeme čtvrtfinále, kdy jsme jeli do Plzně za stavu 2:0 na zápasy s tím, že se nám nemůže nic stát. No a ve třetím utkání jsme dostali velkou lekci. Musíme se z toho poučit, být stále pokorní. V sobotu musíme dát zase hlavy dolů a na ledě tvrdě dřít. Být bojovní a obětaví a zase hrát srdcem. Když to zopakujeme, bude to dobré.

Neprojevuje se na Pirátech, že mají oproti vám v nohách i náročné předkolo?

To už přece nemůže být znát, vždyť před semifinále měli stejně jako my týden volno. Za tak dlouhou dobu dokáže každý hokejista zregenerovat, únava nebude hrát žádnou roli.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec