Hlavní obsah

Přestali jsme hrát. Pak ale přišel velký moment, těší libereckého kapitána Radivojeviče

Liberec

Mistrovský Liberec vstoupil do extraligového semifinále velmi razantně a na cestě za první výhrou v sérii přehrál chomutovské Piráty. Především je v utkání nenechal zvednout hlavu, a když se hosté přece jen dočkali kontaktní trefy, už za 46 sekund přišla gólová odpověď Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Branko Radivojevič (vlevo) z Liberce a Ivan Huml z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

Zápas z pohledu majitele zelené helmy pro semifinále Dávida Skokana z Chomutova

Domácí hokejisté byli od úvodního vhazování aktivnější, měli lepší pohyb a na začátku druhé části vedli rozdílem dvou branek. „Šli jsme si trpělivě za svým. Nemluvil o nějaké naší dominanci, ale snažil jsem se udržet co nejvíc na puku," říkal liberecký kapitán Branko Radivojevič, jehož dvě asistence pomohly vybudovat náskok.

„Při té první brance jsme dobře stupňovali tlak v útočném pásmu, tak jsem se pak snažil jen poslat puk prudce směrem na branku a Derny stál na dobrém místě pro dorážku," říkal Radivojevič směrem k obránci Dernerovi, jenž svůj 600. extraligový start ozdobil gólem, na nějž čekal dva měsíce.

Liberecký kapitán stál i na začátku kombinace, která znamenala už za patnáct vteřin zužitkování přesilovky pět na tři. „Říká se, že kdo takovou výhodu nevyužije, nezaslouží si vyhrát, tak jsme na to mysleli," líčil Radivojevíč moment, kdy hned dva Piráti byli vyloučeni za faul na brankáře. „Nejdřív jsem trefil tyčku, to jsem si říkal smůla, pak ale vyšla akce, po níž tam byla snadná dorážka, a to zase bylo štěstí," usmíval se.

Chomutovu svitla naděje až v 51. minutě, kdy nikým nehlídaný Koblasa trefil ve vzduchu plachtící puk za Lašákova záda. „Tam jsme nějak přestali hrát a nechali soupeři moc prostoru. Naštěstí hned další střídání přišel Sváčův (Svačinův) gólový průnik, což byl náš velký moment, jenž vlastně nenechal soupeře ani nadechnout," těšilo Radivojeviče. „Okamžitá branka nám vrátila klid do dobře sehraného závěru," ocenil i kouč vítězů Filip Pešán a za největší překážku pro Liberec označil strážce chomutovské svatyně.

Slovenský gólman hostů Ján Laco kryl 28 střel, porážce 1:4 pečetěné při power play ale nezabránil. „Chtělo to asi delší dobu udržet nerozhodný stav. Tušili jsme, že to může být o jednom, dvou gólech. Bohužel Liberec utekl ve skóre a příště musí naší údernější zbraní být přesilovky," uvažoval strážce svatyně Pirátů, kteří prostě tahali za kratší konec provazu. „Liberec nás přehrával ve všech situacích. Chtěli jsme pečlivě bránit, bohužel jsme ale dostali docela brzy góla celé to šlo podle domácích not. Pokud tady chceme v sobotu vyhrát, musíme všechno zlepšit," litoval chomutovský kouč Vladimír Růžička.

Reklama