Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 4:3 PPStav série 2:0Lakatoš hrdinou Liberce! Tygři jdou v semifinále do trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Lakatoš 1 : 0
21. Radivojevič 2 : 0
28. Svačina 3 : 0
37. Vondrka 3 : 1
49. Valach 3 : 2
52. Kämpf 3 : 3
63. Lakatoš 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Ztratili tříbrankový náskok, přesto si druhý bod v semifinále play off nakonec připsali. Liberečtí hokejisté udolali v sobotní bitvě Chomutov 4:3 v prodloužení a mají našlápnuto k postupu. Rozhodující gól vstřelil v 63. minutě Dominik Lakatoš. Série se nyní stěhuje na led Pirátů, kde je v úterý na programu třetí zápas.

Foto: Vít Černý, ČTK

Dominik Lakatoš z Liberce se raduje z gólu proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři vstoupili do utkání stejně jako v pátek hodně aktivně. Hned v úvodu Jelínek předložil Vitáskovi, jenže ten o kousek minul. O chvíli později zase vychytal u tyče číhajícího Svačinu gólman Laco.

Piráti poprvé vážněji zahrozili až v 8. minutě, jejich první šance však mohla hned skončit gólem. Po vhazování totiž Hlava pohotovou střelou orazítkoval brankovou konstrukci. Vyprodanou arénu poté rozezvučela tyč i po střele Humla, Tomicovu dorážku do odkryté klece pak v poslední chvíli zablokoval Derner.

Liberec měl třígólový náskok

První klíčový moment přišel v samém závěru prvního dějství. Tygři měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, tu sice nevyužili, jenže v čase 18:36 při hře pět na čtyři přece jen protlačil kotouč do sítě Lakatoš.

Další důležitý okamžik nastal brzy po přestávce. Lacovu rozehrávku u mantinelu na Skinnera zachytil Ordoš, naservíroval kotouč kapitánu Radivojevičovi a ten neměl problémy skórovat.

Hostům se nedařily přesilovky, dvakrát neproměnili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a draze za to zaplatili. Svačina švihem pod víko potřetí rozvlnil síť. Až poté se konečně dočkali i Chomutovští. Vondrka se vrátil do elitní formace a střelou k tyči snížil. Tygři si mohli vzít tříbrankový náskok zpět, jenže Valský v přečíslení tři na jednoho zakončil parádní kombinaci jen do boční sítě.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že si domácí svůj náskok bez potíží ustráží. Piráti se však do utkání dokázali obdivuhodně vrátit. Ve 49. minutě zkorigoval stav tečovanou ranou od modré Valach a hosté rázem výrazně ožili. Sklenářovu jedovku na vyrážečku ještě Lašák vyrazil, o necelé tři minuty později však Kämpf procedil puk mezi Lašákovými betony - 3:3!

Po překvapivých úderech se na domácí hokejky vkradla nervozita a Kämpf byl blízko tomu, aby dokonal obrat. Liberecký brankář ale další puk za svá záda už nepustil.

Piráti prahli v prodloužení po čtvrtém gólu, libereckou blamáž ale odvrátil Lakatoš, který v 63. minutě z dorážky rozjásal zaplněné ochozy.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Lakatoš (Ordoš), 21. Radivojevič (Ordoš), 28. Svačina (Valský), 63. Lakatoš (P. Jelínek) - 37. Vondrka (Huml, Rutta), 49. Valach (Koblasa, V. Růžička ml.), 52. Kämpf (L. Chalupa, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok, od 30. navíc Pyrochta - Ordoš, Bližňák, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Račuk, Kämpf, Koblasa - Hlava, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice