Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 2:3 PPKarlovy Vary vrátily Pardubicím porážku, rozhodl Gríger

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mikulík 0 : 1
22. P. Sýkora 1 : 1
26. Skuhravý 1 : 2
36. Rolinek 2 : 2
64. Gríger 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 4. kole baráže o extraligu na ledě Pardubic 3:2 v prodloužení. Energie v základní hrací době dvakrát vedla, avšak Dynamo dokázalo srovnat. V prodloužení Karlovy Vary sice nezužitkovaly přesilovku, ale pak šťastným gólem rozhodl Dávid Gríger. Západočeši, kteří oplatili Pardubicím nedělní prohru 4:5 po samostatných nájezdech, si tak upevnili druhou pozici. Dynamo zůstalo poslední.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Václav Skuhravý z Karlových Varů se raduje z trefy proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

První barážová odveta začala velice opatrně, až v páté minutě se najednou ocitl ve velké šanci Bárta, jenže netrefil opuštěnou branku. Karlovy Vary byly postupně nebezpečnější a v 15. minutě je dostal do vedení Mikulík, jehož střele při přesilovce pomohla teč jednoho z bránících hráčů. Dynamo mohlo srovnat při brejku Jána Sýkory, který ale Honzík zneškodnil.

Početní výhoda na začátku druhé části pomohla i Pardubicím. Petr Sýkora nejprve převzal dres za 800 startů v nejvyšší soutěži a po 80 vteřinách nechytatelnou ranou od modré čáry srovnal. Smírný stav vydržel jen do 25. minuty. Pak si znovu v početní výhodě vzal puk Skuhravý a z křídla propálil Růžičku. Blízko třetímu gólu byl při přečíslení Gríger, jenže na Růžičku nevyzrál.

Pardubice si po polovině zápasu i díky přesilovkám vynutily převahu a šance. Vyrovnání odmítl při přesilovce Tomášek, poté nepřesně pálil Nahodil. Až v 36. minutě se ujala důrazná práce Rolinka, který v početní výhodě nadvakrát protlačil kotouč za Honzíka. V závěru druhé části za nerozhodného stavu začaly na obou stranách pracovat nervy a do hry se vloudily šarvátky.

Vášně o druhé přestávce trochu utichly a hráči obou týmů se soustředili především na defenzivu. Z klidného průběhu vybočily jedině šance Rachůnka a na druhé straně Jána Sýkory, s kterými si brankáři poradili. Defenzivní podívanou mohl v 57. minutě při přesilovce ukončit Rolinek, který si sice položil brankáře, ale pak už nestačil zakončit. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm měly Karlovy Vary k dispozici přesilovou hru, ale tu i přes dlouhý zámek nezužitkovaly. Chvíli poté se do přečíslení dostal Gríger a jeho přihrávku spoluhráči si do vlastní branky srazil padající Trončinský.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora (Trončinský, Rolinek), 36. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 15. Mikulík (T. Rachůnek, Sičák), 26. Skuhravý (D. Kindl, Dujsík), 64. Gríger. Rozhodčí: Lacina, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5, navíc Zajíc (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 8003.
Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Ščotka, L. Havlík, Trončinský, Chaloupka, Čáslava, Zajíc - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - M. Beran, Nahodil, Panna - Bárta, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Davídek - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama