Hlavní obsah

Laco drží Piráty a chválí autora hattricku: Prodchnul celý tým vášní pro hru!

Chomutov

V brance chomutovských Pirátů působí jako klidná síla. Ján Laco našel během extraligového play off podobně skvělou formu jako před pěti lety na MS v Helsinkách, kde vychytal Slovensku senzační stříbro. „Cítím se parádně, snad mi to dlouho vydrží,“ říká 35letý gólman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Chomutova Ján Laco.

Článek
Fotogalerie

Myslíte si, že jste srovnáním stavu semifinálové série dostali mistrovský Liberec do úzkých?

Tygři teď určitě nejsou úplně klidní, ale muselo jim být jasné už od závěru druhého utkání, kde jsme u nich smazali třígólovou ztrátu, že od nás nedostanou nic zadarmo. Přenesli jsme tu svou hru i do obou domácích zápasů a pozitivně ji vyladili, což byla cesta k úspěchu.

Co především jste na domácím ledě zlepšili?

Nebáli jsme se hrát s pukem, dobře jsme bruslili a hlavně máme kapitána, který hattrickem zase ukázal, že za to umí vzít. I když měl Liberec tlak a pěkně to přede mnou lítalo, tak v důležitých momentech jsme dokázali dát gól. Je to právě Michal Vondrka, kdo prodchnul celý tým vášní pro hru.

Vnímáte z branky, jak Piráti během čtrnácti utkání play off hokejově vyrostli?

Bitvy v play off rozhoduje týmový duch, jak jsou hráči obětaví a schopní se vydat ve prospěch party. Možná i pod dojmem toho, jak jsme hned v předkole stáli na kraji propasti, držíme neskutečně pohromadě, a když je potřeba, tak za to vpředu vezmou naše hvězdy. A jestli pomohu někdy do týmové vatry přiložit polínko i já, tak mě to jen těší.

Vidíte už někde před sebou vidinu senzační účasti ve finále?

Jsme stejně blízko i daleko jako Liberec. Hrajeme zápasy těžké fyzicky i na psychiku, ale dokážeme si je také užít a radost z výhry stojí za veškerou dřinu, bolest i ten stres. Kdo zvítězí v pátek, hodně se přiblíží postupu, ale dokud nemá někdo na kontě čtyři vítězství, tak není konec. A my na kolena za žádných okolností nepadáme.

Reklama

Související témata: