Hlavní obsah

Krejčík zjednal nápravu. Kuba byl prostě skvělý kauf, říká nadšený Němec

Hradec Králové

Poslední krok schází hokejistům Komety k postupu do extraligového finále. Páté dějství série s Mountfieldem rozsekly dva góly obránce Jakuba Krejčíka. Pravidlo o tom, že liché zápasy vyhrává Brno a sudé Hradec Králové, zůstalo nezměněno. Kometa zvítězila 3:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Komety (zleva) Jozef Kováčik, Jakub Krejčík a Martin Dočekal z Brna oslavují druhý druhý gól v pátém semifinále.

Článek

V neděli v Brně se hattrickem zaskvěl Ondřej Němec, včera se o trefy Komety staral jeho parťák z obrany. „Mně osobně sedí, že si vyhovíme. Když vyrazím dopředu, Kuba to jistí a naopak. A hlavně je naše souhra o bruslení," popisoval Němec spolupráci s Krejčíkem, která už vynesla pět gólů, zatímco Hradec se zmohl v celé sérii jen na čtyři zásahy v základní hrací době.

Ten jediný z domácích hokejek včera padl v přesilovce, když Jaroslav Bednář obkroužil Čiliakovu branku a perfektně vyhledal v ideální pozici Tomáše Knotka, jenž srovnal na 1:1.

V pondělí nešly Brnu dvojnásobné početní výhody, což ale v Hradci napravil právě Krejčík, když po Němcově rychlém přiťuknutí otevřel skóre ránou z kruhu na Rybárovu vyrážečku. „Takové střely z voleje se strašně špatně brání," vykládal zklamaný Knotek.

„Tyhle situace ale hrajeme pořád stejně, takže to bylo v plánu," tvrdil hostující střelec, který se ve druhé třetině trefil ještě od modré čáry. „Kuba byl pro nás prostě skvělý kauf," prohlásil nadšený Němec na adresu beka, který před Brnem působil v Záhřebu.

Hradec se v poslední třetině vrhl do zoufalého útoku, který podpořily dvě přesilovky v rychlém sledu, ale brněnský brankář odolal. „Bylo strašně složité u nich něco vymyslet, k ničemu pořádnému jsme se nedostali," litoval Bednář.

V sobotu v Brně ale hráči Mountfieldu musí v ofenzívě něco vykoumat, v pátém zápase se jim to nepovedlo ani ve více než dvouminutové power play, kdy konečný stav na 1:3 stanovil do prázdné branky Vondráček.

„Série ale končí až po čtvrtém vítězství a my uděláme všechno proto, aby se v pondělí ještě hrálo v Hradci," řekl domácí kouč Václav Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články