Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 2:4Hokejisté Pardubic uspěli v Budějovicích a poprvé mají tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Chovan 1 : 0
27. J. Sýkora 1 : 1
28. Trončinský 1 : 2
46. Beran 1 : 3
47. Pavlin 2 : 3
60. Rolinek 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v pátém kole baráže o extraligy na ledě Českých Budějovic 4:2 a poprvé v boji o udržení se mezi elitou naplno bodovali. Dynamo sice prohrávalo, ale dvěma góly ve druhé třetině otočilo vývoj zápasu na svou stranu. Jihočeši v baráži doma ani potřetí nevyhráli a klesli na poslední místo tabulky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jakub Babka z Českých Budějovic se snaží uniknout Ctiradu Ovčačíkovi z Pardubic během utkání baráže o hokejovou extraligu.

Článek

České Budějovice začaly podobně jako v minulém zápase proti Jihlavě. V první třetině byly lepším mužstvem, vytvořily si víc šancí a jednu z nich proměnily. Ve 14. minutě udržel za brankou puk Čermák a počkal si, až se uvolní Chovan. Tomu sice nejprve přihrávka nepatrně sklouzla z hole, ale útočník Motoru přesto dokázal střelou švihem překonat brankáře Růžičku.

Ovšem stejně jako s Jihlavou Jihočeši ve druhé části najednou na soupeře jako by nestačili. Pardubice se snadno dokázaly udržet v útočné třetině, navíc domácí jim často práci usnadnili pokaženou lehkou přihrávkou nebo jiným zaváháním.

Pardubice tak ve druhé části v rozmezí jedné minuty otočily skóre. Nejprve se trefil Ján Sýkora a o chvíli později využil přesilovou hru hostí Trončinský. Jihočeši v této pasáži nestíhali a zdálo se, že Pardubice svůj náskok ještě navýší. Ale další šance zlikvidoval českobudějovický brankář Kváča.

Hosté začali lépe i třetí část utkání. Při rychlém protiútoku si vyměnili puk Tomášek s Beranem, který přidal třetí gól Pardubic. Tento zásah probral českobudějovický tým. Krátce poté snížil Pavlin a Motor si vypracoval i další šance. Ale žádnou z nich nevyužil a naopak Rolinek pojistil výhru svého týmu trefou do prázdné branky.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu
Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Chovan (M. Čermák), 47. Pavlin (Pýcha, M. Čermák) - 27. J. Sýkora (Schaus, Špirko). 28. Trončinský (Schaus), 46. M. Beran (D. Tomášek), 60. Rolinek. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 6421.
České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec - M. Čermák, Pajič, Chovan - Heřman, Rob, Fronk - Hřebejk, V. Vlček, Dostálek - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.
Pardubice: M. Růžička - Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček - M. Beran, D. Tomášek, Bárta - Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: