Hlavní obsah

Šimek pálil ze všech pozic a trefil výhru. Ve čtvrtfinále jsem přitom byl dřevák, hlásil

Michal OsobaPrávo

Ač obránce, v pátém semifinále byl Radim Šimek libereckým ofenzivním esem. U prvního gólu si připsal asistenci, druhý, který znamenal výhru na Chomutovem 2:1, obstaral sám bekhendovou střelou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor rozhodujícího libereckého gólu Radim Šimek a brankář Roman Will.

Článek

Na Laca jste vyslali celkem 42 střel, byl záměr pálit téměř z každé pozice?

Říkali jsme si, že jakmile na Laca nepoletí víc střel, bude to špatné. I já jich měl snad deset, furt jsem se snažil to tam cpát. Zaplaťpánbůh, že jsem dal vítězný gól a teď jsme zase získali tu vítěznou pohodu my.

Při své trefě jste využil přesné přihrávky Valského.

Já byl ve čtvrtfinále s Plzní dřevák, tak jsem rád, že jsem to dal. V rohu odvedl Valda výbornou práci, já sjel mezi kruhy, stáhnul si puk do bekhendu a pak je to padesát na padesát.

Zdálo se, že předtím jste dostal ránu do ramene.

Vůbec nevím, co to bylo, jestli se mi seknul sval, naštěstí jsem to nahodil. V první chvíli jsem se bál, že to bude špatné.

Celkově se zdálo, že hra se přiostřila. Souhlasíte?

Já tolik dohrávaný nebyl, takže jsem to moc nepociťoval. Ale já nejsem od toho, abych někoho boural, od toho jsou jiní kluci, kteří to zvládli na jedničku. Já bych měl spíš tvořit.

Ale vyloučením, která vás srazila v Chomutově, jste se dokázali vyhnout.

Určitě, tam jsme byli zbytečně vylučovaní, já poslal puk do hlediště, pak jsme ho sevřeli rukou, samé naše blbosti. Teď jsme měli pět trestů, to je cesta k vítězství.

Důležité bylo, že jste pokryli Michala Vondrku, jenž v Chomutově rozhodoval zápasy.

Nevím, jestli jsme si na něj dávali větší pozor, ale neprosadil se. A právě ten gól jim chyběl.

V čem je podle vás Liberec jiný oproti loňské mistrovské sezóně?

V týmu je méně individualit, vloni tu byli Michalové Řepík s Birnerem, na ně jsme se mohli spolehnout, že dají gól. Letos je individualit míň, ale lepší chemie v týmu, jsme soudržnější.

Reklama