Hlavní obsah

Vondrkovi roztrhli Tygři dres. Jezdil furt s dvěma baťohy, viděl i Rutta

Liberec

Domácí led zůstává v této sérii klíčovou výhodou. Liberečtí hokejisté v pátém boji o extraligové finále hodili za hlavu dvě porážky v Chomutově, dali do své hry daleko víc agresivity a razance, takže těsnou výhrou 2:1 vydřeli postupový mečbol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička z Chomutova se snaží prosadit před brankou Liberce během pátého utkání semifinále play off hokejové extraligy. Připraven zasáhnout je brankář Roman Will, útočníka brání liberecký bek Mário Bližňák.

Článek

„Konečně jsme dohrávali souboje přesně tak, jak se v play off musí. Snažili jsme se hru i zjednodušit, bylo tam i víc střelby," říkal útočník Vladimír Svačina. Bílí Tygři hned v první třetině zasypali chomutovskou branku 23 střelami. „Chtěli jsme víc kousat. Byli jsme často na puku a posílali ho i okamžitě na branku," líčil kapitán Branko Radivojevič.

Pirátům ale kvůli bolavému kolenu citelně chyběl nejlepší obránce Valach a přes vedoucí gól se dostávali často do úzkých. „Počítali jsme, že na nás Liberec vletí, ale pod tlak jsme se dostali i sami velkým počtem svých trestů," uvědomoval si Ján Láco, který předvedl v zápase 40 úspěšných zásahů. „V brankovišti neustále docházelo k fyzickému kontaktu, bylo těžší se pak soustředit na puk i na protihráče," mínil slovenský gólman.

Zvláštní pozornosti se od domácích dočkal nejlepší střelec play off Michal Vondrka. „Jezdil tam furt s dvěma baťohy," všimnul si obránce Jan Rutta. Střet se Ševcem u hrazení dokonce chomutovský kapitán odnesl roztrženým dresem. „Dalo se tušit, že se na mě zaměří. Bylo to od začátku hodně vyostřené, ale neměli jsme tolikrát jít na trestnou lavici," uvědomoval si Vondrka.

Vrátíme jim to, věří chomutovští

Chomutov měl jen během druhé části pět vyloučených. „Na to jsme dojeli," cítil Rutta. „Hodně se tam dohrávaly souboje. Mám rád takhle vyhecované zápasy, ale ne že bych hned shazoval rukavice. Spíš se snažím tvrdit vzadu muziku v rámci pravidel," doplňoval reprezentační obránce. „Závěrečný tlak jsme si ale pokazili tím, že jsme Liberec pustili do přesilovky pět na tři. To si nemůžeme dovolit, když se snažíme vyrovnat," mínil Laco.

„Nemůžeme si myslet, že nám jeden vstřelený gól bude stačit. Musíme být produktivnější," cítil chomutovský kapitán. „Byl to z obou stran hodně bojovný zápas a my k němu přistoupili velmi zodpovědně, s velkým tlakem do branky soupeře a jsem rád, že jsme byli o ten jeden gól lepší," těšilo libereckého kouče Filipa Pešána.

Pocity soupeřů se před šestým zápasem semifinálové série dost liší. „V neděli doma to ale bude z naší strany určitě jiné a v úterý se do Liberce vrátíme," věřil chomutovský Rutta. „Teď máme výraznou psychickou výhodu a potřetí u nich už neprohrajeme," prorokoval naopak Svačina.

Reklama

Související témata: