Hlavní obsah

Byla to dřina, oddechl si po postupu do finále Zohorna. Celé Brno je šťastné, dodal kouč

Brno

Před třemi roky poslal rozhodujícím gólem v šestém čtvrtfinále na dovolenou Plzeň, teď zatarasil cestu do finále extraligy hokejistům Hradce Králové. Útočník Komety Hynek Zohorna si vítězné branky na 2:1 v závěru prvního dvacetiminutového prodloužení váží mnohem víc. „Teď je to o jedno kolo dál než tehdy. Ale stejně mi ještě pořád nedochází, že budeme hrát o titul. Všechno si to užiju až v klídku u pivečka," plánoval šťastný střelec.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zleva vpředu Radovan Pavlík z Hradce Králové a Hynek Zohorna z Brna v souboji během šestého semifinále play off hokejové extraligy.

Článek

Při rozhodující trefě příliš nemířil. „Puk se postavil na hranu a za sebou jsem cítil protihráče. Tak jsem ho chtěl hlavně nějak zasunout za brankovou čáru. Naštěstí se to podařilo," usmíval se Zohorna.

Poslední šestý semifinálový duel na brněnském ledě byl podle něj pro Kometu nejtěžší. „Byla to pořádná dřina. Museli jsme dotahovat a překonat výborného brankáře Rybára nebylo vůbec jednoduché. A pěkné nervy jsme si prožili na konci základní hrací doby a na začátku prodloužení, kdy jsme dlouho hráli v oslabení. Všechno ale dobře dopadlo," oddechl si.

Trenér Kamil Pokorný netajil nadšení z postupu do finále, které si Kometa zahraje potřetí za posledních šest sezón. „Myslím, že celé Brno je šťastné. Fanoušci, kteří nás podporovali přímo na stadiónu, byli fantastičtí," vzkázal. „Přešli jsme přes těžkého soupeře, avšak v kontextu všech šesti utkání si o titul zahrajeme zaslouženě. Stálo nás to spoustu sil, ale byli jsme o něco lepší," mínil.

Vyzvedl skvělý výkon brankáře Čiliaka. „Když zlikvidoval Hradci tři vteřiny před koncem řádné hrací doby tutovku a povedlo se nám pak přečkat na začátku prodloužení zbytek oslabení, byli jsme na řadě vstřelit rozhodující gól my. Tři sólové nájezdy jsme sice promarnili, ale Zohorna si pak už věděl rady," ocenil Pokorný jeho klid v koncovce.

V kabině Mountfieldu zavládlo po vyřazení zklamání. „Je obrovské," potvrdil kapitán Jaroslav Bednář. „Byli jsme blízko, abychom si vynutili ještě rozhodující sedmý duel u nás. Bohužel s jedním vstřeleným gólem se málokdy vyhrává. Měli jsme dost šancí na to, abychom zvýšili vedení na 2:0, k naší smůle jsme je neproměnili. A taky se nám nedařily přesilovky," posteskl si.

„Mrzí mě, že pro naši skvělou partu už sezóna končí. Prolomili jsme sice letos čtvrtfinálové prokletí, avšak moc jsme si přáli dojít ještě dál," přemítal Bednář, který bude oblékat hradecký dres i v příštím ročníku extraligy.

Kouč Mountfieldu Václav Sýkora svoje mužstvo pochválil. „Kluci šli až na hranu svých možností, byli Kometě velmi důstojným soupeřem. Bojovali ze všech sil až do poslední chvíle, Brno bylo ovšem nakonec šťastnější. Štve mě, že se nám nepovedlo skórovat v dlouhé přesilovce čtyři na tři a poté pět na čtyři," připomněl i on klíčové okamžiky na rozhraní základní hrací doby a dvacetiminutového nastavení.

Reklama

Související témata: