Hlavní obsah

Máme na titul, věří Radivojevič. A smeká před Vondrkou, že si nestěžoval a neplakal

Chomutov

Právě mířil z ledu do kabiny, aby se spoluhráči oslavil postup do finále přes Chomutov. Kapitán libereckých hokejistů Branko Radivojevič řval radostí, s každým si plácal. Věří však, že tím cesta Tygrů v play off ještě neskončila.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Liberce zleva Branko Radivojevič a Dominik Lakatoš se radují z vítězství.

Článek

Jste hrdý na mančaft, jak dokázal po dvou prohrách za stavu 2:2 na zápasy zareagovat?

Právě pátý zápas celou sérii rozhodl. Byli jsme pod tlakem, ale ukázali jsme, jak moc jsme zkušení. Sice máme jiné mužstvo než před rokem a věděli jsme, že už nebudeme soupeře válcovat, ale právě ta loňská jízda za titulem nám teď strašně moc pomohla. A taky to, jak velký máme charakter. Jeden se bijeme za druhého.

Kdy jste uvěřil, že už vám postup do finále neunikne?

Sice nám pomohl brzký gól, ale stejně to pořád byly nervy a definitivně jsem se uklidnil až po tom čtvrtém do prázdné branky. Celý zápas jsme byli disciplinovaní, dobře jsme drželi střední pásmo a postup jsme si zasloužili. Před Chomutovem ale musím smeknout, hrál výborně.

Bylo klíčové, že jste v posledních dvou zápasech dokázali uhlídat Michala Vondrku, který vás do té doby hodně trápil?

Michal je strašné dobrý hráč a skvělý kluk, ale teď muselo jít kamarádství stranou. Museli jsme na něho trošku přitvrdit a chodit do něj, aby o nás věděl. Každému hráči se hraje špatně, když je dohrávaný. Neviděl jsem ale u něj jediný náznak toho, že by si stěžoval nebo dokonce plakal. Klobouk dolů před ním, je to ještě lepší člověk než hokejista. Obdivuju ho.

Co říkáte na výkony Romana Willa, jenž v průběhu čtvrtého zápasu nahradil v brance Jána Lašáka?

Je úplně jedno, jestli v brance stojí Jánko, nebo Roman. Máme nejlepší gólmanskou dvojici v lize, navzájem se podporují a přejí si. Roman teď ukázal, že z něj roste velký brankář.

Užíváte si, že jste podruhé za sebou ve finále?

Hlavně to pořád opakuju mladým klukům, protože nemůžou vědět, jestli se do něj ještě někdy dostanou. Mně se to nedařilo celou kariéru a teď jsem v něm podruhé za sebou. Moc bych si chtěl titul zopakovat, věřím, že na něj máme. S Brnem je to otevřené.

V základní části jste ho ale porazili jen jednou...

Loni se nám na Spartu taky nedařilo a pak jsme ji ve finále udělali. Věřím, že i tohle nám může pomoct. Ale Kometa hraje výborně, vůbec mě nepřekvapilo, jak se v play off zvedla.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články