Hlavní obsah

Tygři se po roce znovu prokousali do finále. Ukázali jsme sílu týmu, radoval se Will

Chomutov

Naděje chomutovských hokejistů na historickou účast ve finále extraligy definitivně pohasla. Do boje o Masarykův pohár půjde proti brněnské Kometě mistrovský Liberec, který v nedělní šesté partii na ledě Pirátů vládl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberečtí hráči se radují z vítězství a postupu do finále extraligy. Tam se utkají s Kometou Brno.

Článek

„Kromě dvou útočných faulů nemám klukům co vytknout. Odmakali celý zápas. Jsem na ně pyšný, zaslouženě jdeme do finále," zářil radostí kouč Bílých Tygrů Filip Pešán.

Jeho svěřenci dokráčeli k rozhodujícímu čtvrtému bodu v semifinálové sérii díky výtečné defenzívě a trpělivosti. Pořádnou vzpruhou pro ně byl bleskový úder, který v čase 2:43 obstaral Jelínek, jenž po Vitáskově přihrávce prostřelil zblízka gólmana Laca. Piráti se už přes snahu vyrovnání nedočkali, naopak podještědský celek je třemi zásahy v závěrečném dějství definitivně zlomil.

„Dlouho jsme vedli o gól a jsem rád, že jsme nepolevili z naší hry, i když Chomutov měl ve druhé třetině velký tlak," tvrdil liberecký kouč.

Gólmanský comeback se na straně obhájců titulu nekonal. Mezi tyčemi stál místo zkušeného Jána Lašáka znovu Roman Will a tento tah se hostům vyplatil. Litoměřický rodák předvedl bezchybný výkon a podruhé v letošních vyřazovacích bojích udržel nulu. „Kluci mi ji ulehčili, protože hodně blokovali střely. Postup je senzační. Ukázalo se, jak silný tým máme," radoval se Will.

Růžička: Hráli jsme sedmnáctý zápas a síly už došly

Liberečtí se budou po roce znovu připravovat na finále, které začne v pátek na jejich ledě. "Letos byl postup těžší, ale zase jsme šli jinou cestou. Už jsme soupeře jednoznačně nepřehrávali," dodal Pešán.

V kabině Pirátů zavládlo zklamání. „Neodrazil se k nám žádný puk, neměli jsme ani štěstí. Nešly nám v zápase nohy. Hráli jsme ale už sedmnáctý zápas v play off a trochu nám došly síly," mínil domácí trenér Vladimír Růžička.

Chomutov nakonec na medaili nedosáhl, přesto je konečná čtvrtá příčka jeho nejlepším umístěním v dějinách české nejvyšší soutěže. Pochopili to i fandové, kteří těsně před koncem odměnili svoje borce skandovaným potleskem vstoje. Hráči se s nimi pak loučili ještě dlouho po skončení střetnutí. „Bylo to úžasné, vážíme si toho." uzavřel Růžička.

Získá mistrovský titul Liberec, nebo Brno?
Liberec
39,1 %
Brno
60,9 %
Celkem hlasovalo 16059 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2017

  • Předkolo

  • Vítkovice - logo Vítkovice Plzeň - logo Plzeň
    2 : 3
  • Chomutov - logo Chomutov Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Chomutov - logo Chomutov
    2 : 4
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Litvínov - logo Litvínov
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 2
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    0 : 4
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice