Hlavní obsah

Hokejové Karlovy Vary bijí na poplach a posilují. Kdo jim má pomoci v baráži?

Karlovy Vary

Sportovní manažer Jaromír Kverka se v druhé polovině baráže o hokejovou extraligu přesune na střídačku Karlových Varů. Klub je po šesti kolech poslední a vedení se rozhodlo rozšířit trenérský tým. Kverka doplní hlavního trenéra Jana Tlačila, asistenta Mikuláše Antonika a kouče brankářů Pavla Kněžického.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Karlových Varů Jan Tlačil.

Článek

"V žádném případě nevzdáváme boj o záchranu extraligy v Karlových Varech. Mužstvo musí zlepšit především herní disciplínu, kde se musí vyvarovat stupidních chyb především v obranném pásmu, ze kterých dostáváme góly," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

V tabulce čtvrtí Západočeši mají sedm bodů a na druhé Pardubice, které drží poslední místo zajišťující účast v extralize v příští sezoně, ztrácejí tři body. Se 116 trestnými minutami jsou nejvylučovanějším týmem, navíc mají jen 56 procentní úspěšnost při hře v oslabení.

"Takovou neukázněnost vyjádřenou počtem zbytečných faulů, kdy hráči často neunášejí své emoce a ego, a dělají fauly, si v žádném případě nemůžeme dovolovat," podotkl Vaněk, který věří, že Kverka svými hráčskými a trenérskými zkušenostmi týmu pomůže. Někdejší útočník Sparty a Karlových Varů zažil na západě Čech boje o udržení jako hráč i asistent trenéra.

Reklama

Související témata: