Hlavní obsah

Vracím se do klubu svého srdce, neskrývá Broš nadšení z dohody se Spartou

Praha

Po dvou letech od ukončení hráčské kariéry se vrací do klubu, v němž strávil jedenáct sezón a získal s ním dva mistrovské tituly. Bývalý dlouholetý hokejový útočník Michal Broš hlásí návrat do pražské Sparty, od příštího ročníku se stane nástupcem Jiřího Kalouse ve funkci sportovního manažera klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Broš na snímku z roku 2012.

Článek

„V první řadě je to pro mě velká motivace a výzva, protože Sparta mi během let, která jsem tu strávil, přirostla k srdci. Jsem rád, že jsem zpátky, a na novou práci se moc těším. Beru to tak, že se vracím do klubu svého srdce," říká jednačtyřicetiletý Broš v rozhovoru pro sparťanské oficiální stránky.

O tom, že by se mohl do chodu klubu zapojit, mluvil Broš s majitelem Sparty Petrem Břízou už před minulou sezónou. Tehdy ale ke konkrétním jednáním nakonec nedošlo, neboť se v posledních dvou letech věnoval práci sportovního manažera v Kralupech nad Vltavou, které hrají krajskou soutěž.

Když ale Sparta nyní po čtvrtfinálovém vyřazení s Kometou odvolala z pozice sportovního manažera Jiřího Kalouse, který zůstane jako hlavní trenér, a oslovila Broše, zda-li by neměl o post sportovního manažera zájem, mistr světa z roku 2000 po chvilce přemýšlení kývnul.

„Nabídka to byla hodně lákavá a neodmítá se. Oslovil mě klub mého srdce, nabídkou z jakéhokoliv jiného klubu bych se vůbec nezabýval. Ale Sparta je prostě Sparta," popisuje Broš své rozhodnutí.

„Příchod na pozici sportovního manažera Sparty pro mě nebude úplný krok do neznáma, nicméně hodně věcí pro mě bude nových, přestože jsem si tu práci už (v Kralupech) vyzkoušel. Mám hodně své práce přímo u hokeje a k tomu další projekty, kterými žiju. Budu muset některé výrazně omezit a některé úplně opustit," uvědomuje si Broš, který kromě dvou titulů se Spartou má i dva se Vsetínem a stejný počet i s finským Oulu.

Rychlý konec v play off? Podobné průsery sám zažil

Spartu v této sezóně pozorně sledoval a velice jej mrzelo, že skončila už ve čtvrtfinále po prohře 0:4 na zápasy s Brnem. „Přišlo mi, že tým šlapal v dlouhodobé soutěži dobře, obdivuhodná pak byla Liga mistrů," připomíná finálovou účast.

„Jenže play off bohužel skončilo hrozně rychle. Sám jsem podobné průsery zažil během hráčské kariéry, takže vím, jaké to je prožít si podobnou sérii. Ale proč to tak bylo, nechci hodnotit. Nebyl jsem uvnitř týmu, takže mi nepřísluší vydávat žádné soudy. Spíš chci ze své pozice pomoci k tomu, aby se podobná věc už neopakovala," dává si Broš za svůj cíl.

Ve Spartě se tak potká i s Jaroslavem Nedvědem, jemuž dělá asistenta u reprezentace do šestnácti let. Nedvěd se totiž do Sparty nedávno vrátil a vytvoří s Kalousem trenérskou dvojici.

Broše bude nyní čekat sestavování kádru pro příští sezónu. „Bude potřeba se podívat na stav hráčského kádru, popřemýšlet, promluvit si se zainteresovanými osobami. Ale to bych zatím nechtěl konkretizovat, dokud nebudu plně obeznámen se všemi kontrakty a stavem týmu," uzavírá Broš.

Reklama

Související témata: