Hlavní obsah

Přetahovaná o Nečase se přiostřila. Nechci to ale brát na sílu, říká kouč reprezentace

Brno

Brněnský útočník Martin Nečas by měl odjet na MS hokejistů do 18 let, které začíná v pátek ve Spišské Nové Vsi, v pozici kapitána a lídra českých juniorů. Jenže po postupu Komety do extraligového finále se přetahovaná o mladý talent poměrně přiostřila.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Nečas a Michal Gulaši (oba z Brna) oslavují gól.

Článek

Brněnský klub by chtěl mít svého centra k dispozici minimálně pro začátek série o titul. „Nečas je pevným článkem naší sestavy i s ohledem na povinné místo pro juniora. Teď se musejí hledat varianty, jak vyjít vstříc zainteresovaným stranám," říká opatrně majitel a kouč Komety Libor Zábranský.

„Nečas je výjimečný hráč této věkové kategorie. Potřeboval bych s brněnským vedením najít do našeho středečního odjezdu na Slovensko společnou řeč," nastiňuje trenér Václav Varaďa, jenž o uvolnění Nečase pro potřeby reprezentace vyjednává přímo se Zábranským.

„Nechci to brát na sílu, věřím, že se rozumně dohodneme. Chápu postoj Brna, které chce titul, i rozpolcenost Martina, který by rád pomohl na obou stranách. Pro reprezentaci je ale nejdůležitějším hráčem, na němž máme do jisté míry postavený systém," podotýká Varaďa a připouští i možnost, že by se nejlepší český junior zapojil až během MS na Spiši.

Reklama

Související témata: