Hlavní obsah

Pardubice - Č. Budějovice 2:3České Budějovice znovu vyhrály v Pardubicích a jsou druhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Dostálek 0 : 1
40. Rolinek 1 : 1
42. Vlček 1 : 2
42. Vak 1 : 3
55. Špirko 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 7. kole baráže o extraligu na ledě Pardubic 3:2 a v tabulce se dostali na druhou pozici o skóre za vedoucí Jihlavu. Pardubice se dělí s jednobodovou ztrátou o třetí příčku s Karlovými Vary. Utkání rozhodly dva slepené góly během 16 vteřin, které Motor vstřelil na začátku třetí části a zvýšil na 3:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vlastimil Dostálek z Českých Budějovic se raduje z branky v Pardubicích v 7. kole baráže.

Článek

Jihočeši se stejně jako v předchozích dvou vzájemných utkáních ujali vedení, když přesilovou hru v sedmé minutě zužitkoval střelou z mezikruží Dostálek. Další šancí krátce nato neproměnil Hřebejk. Srovnání stavu měl dvakrát na hokejce domácí kapitán Rolinek, ale v přesilovce přestřelil a v závěru první části ho Kváča vychytal.

Těsné vedení hostů musel na začátku druhé části zachránit obětavý obránce Mucha, který padl do rány Petru Sýkorovi. Šanci následně ubylo, klidnou pasáž změnila až přesilovka Českých Budějovic kolem poloviny utkání. Růžička nejprve reflexivně zastavil tečovanou ránu Fillmana, poté Pajič trestuhodně netrefil odkrytou část branky.

Od té chvíle bylo Dynamo lepší, ale hostující obrana pracovala spolehlivě. A když už pustila do šance Petra Sýkoru, tak se skvělým rozklekem blýskl Kváča. Motor odolával až do závěru druhé části, kdy dostaly Pardubice k dispozici přesilovku a 15 vteřin před pauzou srovnaly. Trončinského ránu tečoval ze vzduchu Rolinek a rozhodčí po poradě s kolegou u videa uznali gól.

Remízový stav vydržel jen 69 vteřin hry ve třetí části. Pavlin totiž pěkným pasem připravil pozici Vlčkovi a ten krátký nájezd proměnil. Uběhlo dalších 16 vteřin a Motor se po přesné ráně Vaka do horního rohu branky radoval znovu. Motor se tak dostal do komfortní situace a mohl se soustředit především na defenzivu. Dynamo těžko vymýšlelo recept. Ten našlo až při přesilovce v 55. minutě, kdy Čáslavovu střelu tečoval mimo Kváčův dosah Špirko.

Pardubice chtěly rychle vyrovnat, ale v rozletu je přibrzdil vlastní faul a Motor v klidu držel těsné vedení. O to ho domácí nepřipravili ani při závěrečné hře bez brankáře. Dynamo tak i podruhé v baráži doma s vítězem první ligy nebodovalo.

HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Rolinek (Trončinský, Čáslava), 55. Špirko (Čáslava, Schaus) - 7. Dostálek (Pavlin, Pýcha), 42. F. Vlček (M. Heřman, Pavlin), 42. Vak (Fronk). Rozhodčí: Čech, Pešina - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 4:6, navíc Schaus (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 9101.
Pardubice: Martin Růžička - Ščotka, Schaus, Chaloupka, Trončinský, Čáslava, Ovčačík, od 30. navíc Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček - M. Beran, D. Tomášek, M. Bárta - Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
České Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Pajič, Chovan - M. Heřman, F. Vlček, Dostálek - Hřebejk, Vak, Fronk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Reklama

Související témata: