Hlavní obsah

Brňáci budou sledovat finále na velké projekci, hlídat budou strážníci i policie

Brno

Hokejoví fanoušci budou moci už dnes odpoledne v Brně sledovat finále extraligy na velkoplošné projekci na Zelném trhu, bezpečnost pohlídají desítky strážníků. ČTK to řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Na místě budou i policisté se samopaly. První finálový zápas se hraje v Liberci, kde také bude velkoplošná obrazovka na náměstí Dr. E. Beneše. Hraje se na čtyři vítězná utkání, šampion bude znám nejpozději ve středu 26. dubna. Na Zelném trhu v Brně by měly být dvě velké obrazovky na všech sedm možných zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety jsou pověstní věrností ke svému klubu.

Článek

"Dnes bude na Zelném trhu přítomno několik desítek strážníků, z taktických důvodů to nebudeme upřesňovat. Spoléháme také na kamerový systém, který na Zelném trhu funguje, kolegové z dohledového centra kamerám v dané lokalitě budou věnovat prioritní pozornost," řekl mluvčí.

Podle Ghanema se strážníci zaměří na pořádkové opatření. Na místě budou v první řadě z preventivních důvodů, jejich úkolem bude předejít případným potyčkám. "Čekáme také, co se stane po utkání. Kam se fanoušci vydají a jestli nevzniknou nějaké dopravní komplikace například u hlavního nádraží," uvedl Ghanem.

Pořádek na Zelném trhu a v centru města zajistí i desítky policistů. "Na místě budou i hlídky s dlouhými zbraněmi," řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Šváb.

Hokejový park se otevře vždy asi hodinu před utkáním, dnes v 16:00. Zápas začne v 17:20. "Chybět nebude ani pódium s doprovodným programem," řekl ČTK už dříve organizátor akce Pavel Bartošek. Očekává tisícové návštěvy. "Na Zelný trh se vejde asi 7000 lidí. Myslím, že náměstí bude plné," dodal Bartošek.

V minulosti přišlo na náměstí Svobody na finále s účastí Komety 12.000 lidí. Podle Bartoška však nelze náměstí Svobody letos využít kvůli stížnostem některých lidí na hluk.

V Liberci byly přenosy z hokejového finále na náměstí poprvé loni, kdy Bílí Tygři porazili pražskou Spartu 4:2 na zápasy a získali premiérový titul. Utkání na náměstí sledovalo několik stovek lidí, na rozhodující duel tam při teplotách kolem nuly a za občasného sněžení přišlo asi 400 příznivců.

Reklama

Související témata: