Hlavní obsah

Kouzlo brněnských obratů? Nikdy se nevzdáváme, hlásí Krejčík

Liberec

V prvním čtvrtfinále na Spartě prohrávali 0:2 a nakonec slavili výhru. A v úvodním finále v Liberci si to hokejisté Komety zopakovali. Vítězné obraty ukazují sílu mužstva, což kvitoval i brněnský obránce Jakub Krejčík.

Foto: David Taneček, ČTK

Jakub Krejčík na snímku ze semifinálové série s Hradcem.

Článek

Vzpomněl jste si na zápas na Spartě?

Přiznám se, že ne.

Ale jistě není náhoda, že jste opět zvládli dokonat velký obrat. V čem je vaše síla?

My to nikdy nevzdáváme, snažíme se makat celých šedesát minut. Rozhodl právě týmový výkon a to, že jsme v první třetině dokázali během minuty srovnat na 2:2.

Proč jste si nechali utéct začátek?

U prvního gólu jsme si hráče špatně rozebrali, pak se Ševc trefil od modré do vinglu. Naštěstí nás to nepoložilo a dokázali jsme srovnat. A gól těsně před přestávkou nám dal další energii.

Druhou polovinu zápasu už jste drželi jednogólový náskok. Dá se říct, že jste kontrolovali hru?

Řekl bych, že ano. Nějaké šance Liberec měl, ale to my taky. Chvílemi se hrálo nahoru dolů, ale my vzadu hráli jednoduše, jak jsme si řekli. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že gól už nedostaneme a jsme na tom dobře i kondičně.

Jak se vám hrálo bez zraněného parťáka z obrany Ondřeje Němce?

Ondra je skvělý hráč, hodně jsme si sedli. Ale teď se nedá nic dělat, věřím, že brzo bude zase k dispozici. Má dobrou střelu, i přesilovky jsme nějak trénovali, ale každý hráč se dá zastoupit. Navíc s Tršou (Peterem Trškou) jsme si také vyhověli.

Čekáte, že sobotní druhý zápas může být podobně ofenzívní?

Čekám, že bude podobný, asi žádný z týmu nebude přes noc měnit taktiku. Vítězství vždycky hodně nabudí, zvlášť tady v Liberci. Ale ještě je dost zápasů před námi, můžeme si chvíli užít, ale od rána budeme myslet na druhý zápas.

Reklama

Související témata: