Hlavní obsah

Lašák byl naštvaný, Šimek nic nevzdává. Musíme teď Brno srazit k zemi, burcuje bek Tygrů

Liberec

Liberečtí hokejisté se v extraligovém finále dostali do prekérní situace. Proti Brnu nezvládli ani jeden domácí zápas a obhajoba titulu se jim vzdaluje. Strhující druhou partii rozsekl v páté minutě prodloužení útočník Marek Kvapil, který tak Kometu o další krok přiblížil vysněnému zlatu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Frustrovaný brankář Liberce Ján Lašák mláti hokejkou do ledu po prohře ve druhém finálovém zápase s Brnem.

Článek
Fotogalerie

"Štve mě to, co mám k tomu říct," říkal bezmocně liberecký brankář Ján Lašák, jenž byl z rozhodující trefy hodně rozčarovaný. "Mám teď v sobě velké emoce. Strašně mě to mrzí, jsem na sebe naštvaný, pocity nedovedu vyjádřit," marně hledal slova slovenský gólman.

Kvapilova střela byla k Lašákově smůle tečovaná obráncem Radimem Šimkem. "Trefil mi hokejku a od ní se to odrazilo Jánkovi do brány," popisoval rozhodující moment střetnutí klíčový bek Bílých Tygrů.

Ti v sobotu od začátku tahali za kratší konec, přesto dokázali třikrát srovnat a v závěru třetí třetiny sahali dokonce po vítězném zásahu. Kometu dostali místy pod velký tlak, jenže puk za Čiliakova záda už nedotlačili. "Hráli jsme v tu chvíli skvěle. Dominovali jsme, akorát nám to tam nepadlo," litoval Lašák.

Kometa dvě třetiny domácím zatápěla, přesto se Liberec neustále držel v utkání. "Hrajeme doma, měli bychom takové zápasy zvládat. I když brněnští fanoušci ty naše někdy překřičeli," tvrdil osmatřicetiletý gólman.

Ještě není konec, připomíná Šimek

Svěřenci Filipa Pešána navzdory nepříznivému stavu věří, že sérii ještě pořádně zdramatizují. "V obou zápasech měl soupeř víc štěstí, což dokázalo i prodloužení. Musíme si vzít pozitivum z třetí třetiny. Je to cesta, kterou je potřeba se vydat. Ještě není konec," ujišťuje Šimek.

Bílí Tygři chtějí minimálně jeden zápas na ledě Komety vyhrát a vrátit sérii zpět pod Ještěd. V Brně je však čeká hodně těžká práce. Partu Libora Zábranského navíc poženou dopředu bouřliví příznivci. "Netuším, co nás tam čeká, ale určitě nic příjemného. Atmosféra bude asi ještě o pár levelů výš než v základní části," myslí si Šimek.

Z psychického hlediska bude pro Severočechy velmi důležitý už úterní třetí duel. "Určitě nejsme pod nějakou dekou. Moc měnit nebudeme, v těch zápasech jsme extra nepropadli. Do Brna pojedeme s čistou hlavou a pokusíme se tam urvat první výhru. Musíme Kometu trochu srazit k zemi, protože teď bude asi malinko létat v oblacích," uzavřel reprezentační bek.

Dokážou liberečtí hokejisté vyhrát v Brně alespoň jeden zápas?
Ano
34,8 %
Ne
65,2 %
Celkem hlasovalo 14441 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2017

  • Předkolo

  • Vítkovice - logo Vítkovice Plzeň - logo Plzeň
    2 : 3
  • Chomutov - logo Chomutov Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Chomutov - logo Chomutov
    2 : 4
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Litvínov - logo Litvínov
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 2
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    0 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice