Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 3:5Pardubice vyhrály ve Varech, dva góly dal Rolinek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rolinek 0 : 1
3. Flek 1 : 1
11. Gríger 2 : 1
28. Ovčačík 2 : 2
32. Vachovec 3 : 2
35. J. Sýkora 3 : 3
36. P. Sýkora 3 : 4
50. Rolinek (trestné střílení) 3 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Pardubic vyhráli v 9. kole baráže o extraligu na ledě Karlových Varů 5:3 a vzdálili se Energii v tabulce o tři body. Dvěma góly se na výhře Dynama podílel kapitán Tomáš Rolinek. Západočeši jsou tři kola před koncem baráže poslední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický Petr Sýkora se raduje s Ctiradem Ovčačíkem ze svého gólu.

Článek

Dynamu se ideálně vydařil vstup do utkání, když už po 40 sekundách hry otevřel skóre Rolinek, jehož nezištně našel před odkrytou brankou Tomášek. Domácí však rychle odpověděli a Flek svým šestým gólem v baráži vyrovnal.

Oba týmy následně nevyužily první přesilové hry, v 11. minutě však potrestal pardubickou chybu v rozehrávce Gríger, jenž překonal Růžičku po přečíslení tří na jednoho. Další gól mohl přidat Dušek, pardubický brankář si však s jeho pokusem poradil.

Ve 24. minutě se do brejku dostal Flek, kvůli faulu Jána Sýkory však svůj nájezd neproměnil. Energie následnou přesilovku nezužitkovala a i díky tomu mohl ve 28. minutě Ovčačík vyrovnat. Růžička si poté poradil s šancí Rýgla, ale když Vachovec tečoval Rohanovu střelu od modré čáry, Západočeši opět vedli.

Ve 34. minutě ukončil početní výhodu Energie nafilmovaným pádem kapitán Skuhravý a v následné hře čtyři na čtyři hosté zápas otočili. Nejprve vyrovnal z brejku Ján Sýkora, jenž se ale po zakončení zranil. Již o 26 sekund později nabil Nahodil Petru Sýkorovi a elitní pardubický střelec posunul Dynamo poprvé do vedení. Zápas tím zároveň skončil pro Honzíka, kterého v karlovarské brance nahradil Závorka.

Západočeši byli střelecky aktivnější, Růžičku se jim však překonat nedařilo. V 50. minutě byl za faul na Sičáka vyloučen na pět minut a do konce utkání Trončinský, místo vyrovnání však domácí po 11 sekundách inkasovali. Rolinka v brejku fauloval Flek a rozhodčí tentokrát nařídili trestné střílení, z něhož hostující kapitán překonal Závorku.

Karlovy Vary v pokračující přesilovce snížit nedokázaly a neprosadily se ani v dalších početních výhodách. V pátém domácím zápase baráže si tak připsaly čtvrtou prohru a výrazně si zkomplikovaly situaci s udržením se mezi elitou.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Flek, 11. Gríger (O. Beránek), 32. Vachovec (M. Rohan, Sičák) - 1. Rolinek (D. Tomášek), 28. Ovčačík (Trončinský, M. Bárta), 35. J. Sýkora (D. Tomášek), 36. P. Sýkora (Nahodil), 50. Rolinek z trest. střílení. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:8, navíc Skuhravý 10 min., Harant 10 min. a do konce utkání - Trončinský 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3724.
Karlovy Vary: Honzík (36. Závorka) - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Tuominen, D. Kindl. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kverka.
Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, od 21. navíc Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Špirko, M. Bárta, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: