Hlavní obsah

Musíme teď třikrát vyhrát! Jedině tak se z toho vyhrabeme, burcuje Gríger

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů jsou tři kola před koncem extraligové baráže poslední a na pozici zajišťující záchranu ztrácejí tři body. Útočník Dávid Gríger věří, že se v nejvyšší soutěži udrží. Cesta podle něj vede přes tři výhry.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

David Gríger z Energie (vlevo) se řítí do šance během utkání baráže proti Motoru České Budějvoice. Připraven zasáhnout je budějovický brankář Petr Kváča, v pádu se snaží akci zabrzdit Pavel Pýcha.

Článek

"Matematika je jasná. Máme před sebou tři zápasy a tři musíme vyhrát. Sami jsme se do této situace dostali, sami se z ní musíme vyhrabat," řekl slovenský útočník po nedělní domácí porážce s Pardubicemi 3:5. "Od začátku baráže jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého a to se potvrzuje," uvedl Gríger.

Západočeši nedokázali Dynamo porazit přesto, že měli k dispozici téměř 20 minut hry v početní výhodě. "Bohužel nám tam nic nespadlo. Nějaké šance jsme měli, ale gól jsme nedali," litoval Gríger, který v 11. minutě posunul Karlovy Vary do vedení. "Možná je na nás vidět přemotivovanost, přemíra snahy. Nevím. A pak taky uděláme jednu chybu a hned dostaneme gól, to nám taky psychicky nepomáhá," konstatoval.

Cesta k výhrám vede jen přes zlepšenou defenzivu. "V neděli jsme dostali pět branek, což je moc. K výhře bychom museli dát šest a to je hodně těžké. V úterý musíme jít do zápasu s tím, že žádný nedostaneme a jeden dva dáme," burcoval Gríger před dalším duelem,

Karlovy Vary nyní opět změří síly s Pardubicemi, tentokrát se ale představí na jejich ledě, kde v této sezoně dvakrát vyhrály. "Není nic ztraceného. Na poslední nezdar musíme zapomenout a soustředit se na další utkání. A v Pardubicích si vzít body, které nám oni vzali," řekl Gríger.

Energie je v baráži stejně jako Pardubice a České Budějovice zatím úspěšnější venku, na to však Gríger nechce spoléhat. "Nemůžeme se teď koukat, kde hrajeme a s kým hrajeme. Musíme myslet jen na tři body," podotkl dvaadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice