Hlavní obsah

Do kouta zahnaní Tygři zkusí zvednout hlavy. Vzepřou se na ledě Komety?

Brno

Až Kometa dokázala zahnat Bílé Tygry do kouta. Při loňském suverénním tažení za titulem ani na letošní cestě do finále se libereckým hokejistům nestalo, že by prohráli dvě utkání po sobě. Navíc na domácím ledě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Liberce po druhé finálové prohře.

Článek

„Jestliže jsme prohráli dvakrát doma o gól, proč bychom neměli naopak teď o gól vyhrát na ledě soupeře my," přemítá před pokračováním mistrovské série trenér Filip Pešán. Liberečtí hráči dobře vědí, jaký balvan si domácími nezdary navalili na cestu k obhajobě titulu.

Finále/III.
Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec
Úterý v 17:20, vysílá ČT sport

„Bude to teď pro nás hodně složité, ale neházíme flintu o žita. Pořád věřím, že jako tým ještě dokážeme se sérií něco udělat," je přesvědčený útočník Dominik Lakatoš, zároveň ale skládá poklonu soupeři. „Všechna čest, Brno předvádí opravdu výborný hokej. My ale nesmíme být tak laxní v obranném pásmu," hledá recept na úspěch s osmi góly nejlepší střelec Liberce v play off.

Pokud se ale Tygři nedokážou v Brně do domácích správně zakousnout, může finále skončit už ve středu. „Všichni si teď asi myslí, že má Kometa titul v kapse, ale já to tak nevidím. I když se v Brně hraje každému těžko, ještě zkusíme něco vymyslet," slibuje Pešán.

Bude pekelná atmosféra?

Brňané ale nechtějí usnout na vavřínech. „Rád bych všechny ujistil, že hráči ani realizační tým Komety žádné iluzi nepodléhají a nikdo se zatím nedívá dál než ke třetímu zápasu," říká asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. Kometa sází i na bouřlivou podporu publika. „Je to masa lidí, která nám fandí. Bylo by ale velkou chybou nechat se vybláz -nit," uvědomuje si obránce Jozef Kováčik.

„Atmosféra v Brně bude asi pekelná, ale nejsme pod nějakou dekou. Jedeme tam s čistou hlavou. Třeba teď bude soupeř malinko létat v oblacích a my na jdeme způsob, jak ho sundat dolů," filozofuje liberecký obránce Radim Šimek.

Velikonoce proto měly pro aktéry finále pracovní ráz. „Pro křesťany je to největší svátek, pro nás byly prostě na ledě," říká Kováčik. „Kdybyste mi ty svátky nepřipomněli, tak o nich snad ani nevím. Rozhodně jsem nechodil po koledě, těžko bych vytěsnil hokej z hlavy," vykládá Pokorný.

Jeho protějšek Pešán ale přiznává, že díky rodině Velikonoce vnímal. „Mám doma dvě malé děti, takže se barvila vajíčka, a tím pádem dobře vím, že proběhly," usmívá se.

Reklama

Související témata: