Hlavní obsah

Po krk v jámě, ale ještě ne pohřbeni. Liberec dnes nechce připustit brněnské oslavy

Přesně před rokem se hokejisté Liberce přetahovali se Spartou, letošní finále s Kometou jim ale zatím hrubě nevychází a obhajoba titulu už vypadá jako nadlidský úkol. Ze stavu 0:3 na zápasy v dějinách českého play off dosud žádný tým sérii neotočil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Branko Radivojevič z Liberce.

Článek

„Nemáme co ztratit, ale věřím tomu, že najdeme víru a síly na to, abychom se ještě vrátili do Liberce. Nikdo nechce skončit ve středu. Věřím, že se ještě posbíráme," řekl slovenský útočník Bílých Tygrů Branko Radivojevič.

V úterý měl asi největší libereckou šanci dát gól, ale ve chvíli, kdy byla půlka brněnské branky prázdná, pomohl Čiliakovi obránce Komety Malec.

„Bez vstřeleného gólu se těžko vyhraje. Dostat naopak dvě branky během 30 vteřin, to by se nemělo stávat. Oni se pak stáhli v pěti dozadu, všechno vyhazovali z pásma," popisoval Radivojevič.

Podle kouče Filipa Pešána byl Liberec v úterý dvě třetiny o něco lepší než Brno. „Ale vycházelo to ze stavu 0:2, kdy se Kometa už tolik netlačila a velmi pečlivě bránila. Nás srazil gól, co svět neviděl. Hned vzápětí jsme po dlouhé pauze, kdy situaci zkoumali sudí, dostali další. Tato třicetivteřinovka rozhodla," mínil Pešán.

Liberec už nemá kam ustoupit. „Všichni víme, co máme dělat. Musíme se dobře vyspat, zregenerovat a pokusit se ještě vrátit sérii do Liberce. Motivace je vždycky, nikdo nechce ukončit sezónu. Síly jsou pořád, hrajeme na čtyři útoky, to by neměl být problém," myslí si Radivojevič.

„Naše bojovnost je pořád velká a Lašák chytá výborně. Nevzdáme se," vyhlásil Pešán.

Reklama