Hlavní obsah

Hokejisté Irgl s Hubáčkem zůstanou ve Vítkovicích

Navzdory zájmu týmů severoamerické NHL odehrají hokejisté Zbyněk Irgl s Petrem Hubáčkem zřejmě i další sezonu ve Vítkovicích. Klub si dnes dvojici letošních vicemistrů světa pojistil novými tříletými smlouvami s opcí, ale o setrvání obou klíčových útočníků rozhodlo, že jejich jednání o odchodu do zámoří ztroskotala na finančních podmínkách.

Článek

Vidina lákavého angažmá v nejslavnější soutěži planety pro oba hráče ve čtvrtek minimálně pro nejbližší měsíce asi zhasla. Přestože Hubáček s Philadelphií a zejména Irgl s Nashvillem byli blízko shodě, postoj amerických klubů se v závěru změnil.

"Byl to boj o peníze. Kluby to zvažovaly do poslední chvíle, ale podle mě je problém v tom, aby se vešly do platových stropů," řekl na dnešní tiskové konferenci agent obou hokejistů Miroslav Fryčer.

Zatímco v případě Hubáčka a Philadelphie byly ve hře i úvahy o jednocestném kontraktu, pro Irgla měl Nashville, který hráče před šesti lety draftoval, přichystánu jen dvoucestnou smlouvu. "Ztroskotalo to na podpisovém bonusu. Nejdříve to vypadalo, že se dohodneme, ale ve finále klub úplně otočil. Podmínky, za kterých jsem měl odejít, se nedaly akceptovat," řekl zklamaný Irgl. "Chtěl jsem to zkusit, ale ne zase za jakoukoliv cenu," dodal.

Nabídek bylo více

Zapomenout na NHL zatím musí i Hubáček, který před šesti lety za Philadelphii už šest utkání odehrál. Tajný sen o návratu se mu momentálně nesplní. "Nepůjdu ze sebe dělat do Ameriky blbce. Je obrovský rozdíl, jestli máte jedno anebo dvoucestnou smlouvu a já jsem neměl žádnou záruku," uvedl Hubáček.

Nabídek pro oba reprezentanty bylo více. Kromě několika klubů NHL i z Ruska a Švýcarska, ovšem hokejisté i agent jednoznačně preferovali zámoří. "Od začátku to bylo postavené tak, že buď Vítkovice nebo NHL. Evropa nepřicházela v úvahu," řekl Fryčer.

Když nevyšel odchod do zámoří, polepší si Irgl s Hubáčkem aspoň ekonomicky. Vítkovice jim zvedly smlouvy, byť ty původní mohly platit ještě dva roky. Podle znění těch současných mohou v Ostravě zůstat až do roku 2010.

"Je to vítězství celého vedení a našich partnerů, že jsme našli finanční prostředky a mohli jsme s těmito hráči uzavřít dlouhodobé, finančně vylepšené smlouvy. Je to další důkaz, že se snažíme pracovat koncepčně," řekl generální manažer klubu Aleš Pavlík.

Reklama

Související témata: