Hlavní obsah

Konečně jsem v hokeji něco dokázal, radoval se střelec postupové branky Jihlavy Říha

Jihlava

Hokejisté Jihlavy se po dvanácti letech vracejí do elitní soutěže. V předposledním barážovém kole sice prohráli s Karlovými Vary 2:3 v prodloužení, avšak získaný bod jim stačil k postupu. Už po základní hrací době tak vypukla na Horáckém zimním stadiónu obrovská euforie, ve vyprodaném hledišti aplaudovalo šest a půl tisíc nadšených diváků.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů David Honzík, faulovaný Jiří Říha z Jihlavy a Tomáš Harant a Matěj Zadražil z Karlových Varů.

Článek

Dukla dokázala dvakrát srovnat jednogólové manko, postupovou radost jí zařídil v přesilovce brankou na 2:2 v závěru prostřední dvacetiminutovky obránce Jiří Říha. „Prostě jsem na modré čáře do puku práskl. Ani jsem pořádně nemířil, ale spadlo to naštěstí tam. I díky Semanovi, který skvěle clonil před soupeřovou brankou. Prožívám fantastické pocity, je to asi můj dosud nejdůležitější gól. Konečně jsem v hokeji něco dokázal," rozplýval se čtyřiadvacetiletý bek.

Neplánoval však mohutnou pitku. „Nějaké pivko si pochopitelně dáme. Čeká nás ale ještě poslední střetnutí v Pardubicích. Jsme rádi, že už do něj můžeme nastoupit v klidu, avšak chceme se s baráží rozloučit důstojně. Veliké oslavy začnou až v neděli večer," plánoval Říha, který nechtěl potvrdit, zda bude oblékat jihlavský dres i v příští sezóně. „Brzy se to všichni dozvědí," mlžil.

Kouč Dukly Petr Vlk sledoval postupové veselí s úsměvem na rtech zpovzdálí. „Nemusím křepčit, ale radost mám obrovskou. Prožil jsem v Jihlavě už dobré i horší časy, teď nás snad čeká zase lepší období. Páteční večer si kluci užijí, ale v sobotu už zase budeme trénovat. Chceme odehrát dobré střetnutí i v Pardubicích. Pak už začneme spřádat plány na extraligu. Doufám, že dáme dohromady tým, který v ní bude hrát důstojnou roli," přál si.

Jihlavský šéf Bedřich Ščerban potvrdil, že se Dukla, která je s dvanácti tituly společně s Brnem historicky nejúspěšnějším tuzemským klubem, do příštího ročníku nejvyšší soutěže přihlásí. „Spousta lidí říká, že je to v současných ekonomických podmínkách na Vysočině nemožné. Historie Dukly je ovšem zavazující a já bych se považoval za zbabělce, kdybych ji nechtěl vrátit tam, kam patří. Sny jsou od toho, aby se plnily," měl jasno.

Zatímco před rokem si Karlovarští právě v barážovém duelu v Jihlavě zajistili setrvání mezi elitou, teď jim akutně hrozí pád do první ligy. K extraligové záchraně jim nemusí stačit ani tříbodové vítězství v závěrečném nedělním duelu s Českými Budějovicemi. Budou navíc potřebovat i pomoc Dukly v utkání v Pardubicích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.