Hlavní obsah

Dost bylo oslav. Zábranský už zase pracuje a vytyčil si jasný cíl!

Brno

Oslavy titulu už pro něj skončily. Majitel, generální manažer a hlavní kouč hokejistů brněnské Komety Libor Zábranský začal znovu pracovat na zajištění příští sezóny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Libor Zábranský se zlatou medailí za vítězství v extralize.

Článek

Už pro vás skončily oslavy prvenství v hokejové extralize?

Ano, v pondělí. Užil jsem si je, a už to stačilo. To, co se ale dělo kupříkladu při setkání s fanoušky na Zelňáku, bylo nepopsatelné. Podle mnohých to předčilo i návrat zlatých hochů z Nagana. Už je to ale za námi a já se dívám, co bude dál. Nechci, aby po hodech došlo v Brně naopak k bolení břicha. Znovu začínám tvrdě pracovat.

Co vás tedy nejbližší dny čeká?

Především jednání se zástupci hráčů. Mým přáním je udržet v týmu obránce Krejčíka a útočníka Martina Erata. Udělám pro to maximum. Pokud ale Martin řekne, že chce za rodinou do Ameriky, je to jeho svaté právo a já to budu respektovat. A taky probíhají jednání o podpoře s brněnskými i jihomoravskými politiky.

Ostatní hráči zůstanou?

Z valné většiny je máme pod smlouvami. Opci jsme teď uplatnili na brankáře Čiliaka a útočníka Dočekala. Jednáme i o příchodu nových hráčů, ty ale představíme nejdřív až po 1. květnu, kdy jim skončí smlouvy ve stávajících klubech.

Zůstanete v pozici hlavního kouče Komety?

Ano, ale ke změnám na dalších místech v realizačním týmu dojde.

Obohatila vás trenérsky první kompletní sezóna u extraligového mužstva?

Přinesla mně především nové zkušenosti. Když se nám na přelomu roku z důvodu poklesu formy a řady zranění přestalo dařit, mnozí se dožadovali, abych ze střídačky zmizel. A teď, když jsme vybojovali titul, má najednou úspěch spoustu otců.

Dostal jste hodně blahopřejných esemesek?

Některé mi přišly i z Kanady a ze Spojených států. Potěšilo mě, že se ozvala kupříkladu také paní Bubníková, manželka někdejšího legendárního útočníka Komety. A moc hezkou zprávu jsem dostal od Petra Břízy, s nímž jsem kdysi hrával ve Spartě. Bylo vidět, že ji napsal srdcem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín